Okupljanje majki Srebrenice: Strahujemo da ponovo ne pobijede negatori genocida

Aktuelno
Okupljanje majki Srebrenice: Strahujemo da ponovo ne pobijede negatori genocida
.

Držeći jastučiće sa izvezenim imenima ubijenih muškaraca u genocidu u Srebrenici, majke Srebrenice i drugi građani Tuzle još jednom su, kao i svakog 11. u mjesecu, podsjetili međunarodnu i domaću javnost da su zločinci još uvijek na slobodi. 

h550

Okupljamo se upravo zbog toga. Zločinci su na slobodi, a mi još nismo pronašle posmrtne ostatke svojih najmilijih - rekla je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice", koja godinama traži za posmrtnim ostacima svog sina Nine, piše Anadolija. 

Približavaju se lokalni izbori, a majke koje su se vratile na područje Opštine Srebrenica strahuju da ponovo neće pobijediti negatori genocida. 

- Strahujemo, vjerujte nam. Čitam da ima i Bošnjaka koji rade u interesu negatora genocida. Ukoliko se to dogodi, da pobijede negatori, plašim se da u Srebrenici od Bošnjaka neće više niko ostati, a i ovako nas ima malo - kazala je Hajra Ćatić. 

Majke Srebrenice okupile su se na Trgu slobode u Tuzli, a potom su fotografije svojih najmilijih i izvezena imena nosile do Trga žrtava genocida gdje su proučile Fatihu.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite