Završen uviđaj u Konjicu: Naložena obdukcija tijela poginule djevojke!

Aktuelno
Završen uviđaj u Konjicu: Naložena obdukcija tijela poginule djevojke!
.

Izvučeno je tijelo 28-godišnje Ajle Đ. iz Konjica koja je stradala prilikom slijetanja vozila u rijeku na lokalitetu Spiljanskog mosta u konjičkom naselju Spiljani.

Tijelo i vozilo su pronašli ronioci Specijalizirane jedinice za traganje i spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite, koji su na mjesto događaja izašli jutros po pozivu PU Konjic i konjičke civilne zaštite.

Emir Turić, član ronilačkog tima koji je učestvovao u ovoj akciji kazao je za "Faktor" da je tijelo djevojke pronađeno u automobilu, koji se nalazio na sedam metara dubine, na 20-tak metara od mjesta slijetanja.

- Potraga je bila otežana zbog jako mutne i hladne vode, ali imali smo sreću da smo već pri prvom zaronu uspjeli uočiti vozilo i unesrećenu osobu. Izašli smo napolje i konsultovali se sa pripadnicima Policijske uprave Konjic, nakon čega smo pristupili izvlačenju vozila i unesrećene osobe - kazao je Turić.

Naložena je obdukcija tragično preminule. Prema tragovima pronađenim na mjestu događaja i preliminarnim rezultatima istrage, riječ je o saobraćajnoj nesreći,odnosno slijetanju vozila.

OSTATAK ČITAJTE NA LINKU.

(Izvor: Faktor.ba)

Ne propustite