UBISTVO MIGRANATA JE CRVENI ALARM U BiH! Nešić: Građanima da se kaže istina KO SU, odakle su i gdje idu migranti! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
UBISTVO MIGRANATA JE CRVENI ALARM U BiH! Nešić: Građanima da se kaže istina KO SU, odakle su i gdje idu migranti! (VIDEO)
Sukob migranata u Bihaću, u kojem je ubijeno dvoje i povrijeđeno 18 osoba, crveni alarm je za institucije u BiH

Sukob migranata u Bihaću, u kojem je ubijeno dvoje i povrijeđeno 18 osoba, crveni alarm je za institucije u BiH, izjavio je danas predsjednik DNS Nenad Nešić i pozvao nadležne da, napokon, donesu sistemske mjere i ojačaju kapacitete za rješavanje ovog problema.

Nešić je naglasio da oni koji su do sada opstruisali donošenje sistemskih mjera za rješavanje migrantske krize treba da snose odovornost za sve što ta kriza izaziva.

"Vrijeme je da se građanima kaže znaju li nadležni ko su i odakle su migranti koji ulaze u BiH, šta su radili u zemljama iz kojih dolaze i kuda su krenuli, postoji li plan za rješenje krize ili se planira da ostanu ovdje", naveo je Nešić, prenijela je RTRS. 

On je upozorio da je pitanje prolaska migranata kroz BiH prevashodno bezbjednosno, pa tek onda humanitarno.

"Briga za ljude i živote svih građana mora biti prioritet. Ljudi treba da se osjećaju zaštićeno u svojoj zemlji, da se osjećaju sigurno dok hodaju ulicom, da nemaju strah za svoju imovinu ili strah da puste djecu samu do škole", naveo je Nešić. 


U sukobu migranata u Bihaću ubijena su dva migranta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ne propustite