Žena (62) vozila u suprotnom smijeru autoputem: Policija morala da puca u gume da bi je zaustavili

Region
Žena (62) vozila u suprotnom smijeru autoputem: Policija morala da puca u gume da bi je zaustavili
Njemačka državljanka vozila je istarskim autoputem mercedes u suprotnom smijeru i tom prilikom oštetila tri vozila i pokušala da pregazi policajca te je završila na psihijatriji, saopštila je istarska policija danas

Njemačka državljanka vozila je istarskim autoputem mercedes u suprotnom smijeru i tom prilikom oštetila tri vozila i pokušala da pregazi policajca te je završila na psihijatriji, saopštila je istarska policija danas, piše Tanjug.

Kako se precizira, policija je sinoć u 22:20 sati primila dojavu da se mercedes austrijskih registarskih oznaka kreće u suprotnom smijeru na dionici istarskog ipsilona Medaki - Baderna u smijeru Umaga.

Budući da je prijetila opasnost da će vožnjom u suprotnom smijeru ugroziti druge učesnike u saobraćaju, istarski ipsilon zatvoren je za saobraćaj, a policijski službenici odmah su krenuli u potjeru.

Nakon što je stigla na naplatnu stanicu Umag, žena je mercedesom najprije udarila u automobil koji je stajao u koloni te u policijsko vozilo, a zatim je naglo krenula prema policijskom službeniku pokušavajući da ga pregazi.

Policajac je bio prisiljen da upotrebi vatreno oružje i ispali hice u gume automobila. Bez obzira na to, mercedes je nastavio da se kreće velikom brzinom, ponovno suprotnim smijerom, ovaj put u smijeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru.

Nakon odmorišta Bala, policijski službenici sustigli su automobil, a žena vozač je udarila u zadnji dio policijskog vozila i zaustavila se.

Utvrđeno je da je riječ o njemačkoj državljanki (62) koju su policijski službenici priveli uz upotrebu sredstava prisile, nakon čega je smeštena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Niko nije povrijeđen. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a nad njemačkom državljankom sprovešće se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je vožnjom dovela u opasnost druge učesnike u saobraćaju, da je oštetila tri vozila i pokušala da pregazi policijskog službenika, prenosi Hina.

Ne propustite