HRVATSKA

FILIP ZAVADLAV JE UBIO TROJICU DILERA, danas je PRVI PUT sreo brata na sudu: EVO ŠTA MU JE PORUČIO!

Objavljeno:30.09.2020 - 14:02
A A A Times Arial

Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sudiju da razgovara s bratom.

Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u srijedu kako bi u petak  sva saslušanja mogla biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

Na prvo od tri ročišta koja će se održati ove nedelje sud je pozvao šest svjedoka, no dvojica, otac Ante i brat Stanislav, odbili su da svjedoče.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam.

Brat Stanislav je, prije nego što je izašao iz sudnice, zamolio sudiju da razgovara s bratom.

Drugi svjedok je rekao kako se s Filipom do tada nije čuo tri godine, a Filip mu je pričao o djevojci s kojom je raskinuo. Svjedok je na sudu ispričao i kako mu je Filip u 3 ujutro poslao poruku u kojoj je stajalo: “Moli za moju dušu”. Kasnije tog dana Filip je krenuo u krvavi pohod. Oba svjedoka su rekli kako su znali da je Filip nabavio kalašnjikov. Jedan je rekao kako je Filip poručio da mu puška treba za samoobranu. Zajedno su išli na područje Trogira gdje su pucali iz nje. Ispucali su oko 30 metaka. Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u sredu kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

“On izgleda dobro, ali nije dobro. Šta se krije čućemo u petak”,  poručio je advokat Šerić nakon ročišta. U petak bi na sud trebalo da dođu veštaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovom stanju.

“Ukoliko ne dođe do dopune ili novog vještačenja, onda bi to moglo biti to. S time da neće u petak biti završne riječi, ne očekujem to”,  dodao je.

Na pitanju jesu li postojale određene pretnje prema Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome govoriti te kako bi to bio “doprinos oštećenika”

“U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničime uzrokovali ponašanje moga branitelja”,  poručio je Šerić-

Izvor: 24sata.hr

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia