NISU GRUDI, NI ZADNJICA, ovaj BIZARAN detalj muškarci prvo primijete na ženi: NIKAD NEĆETE POGODIT ŠTA JE U PITANJU

Objavljeno:29.09.2020 - 23:35
A A A Times Arial

Nisu grudi niti zadnjica, a ako imate salo na stomaku, ni to im ne odvraća pažnju!

Istraživači Univerziteta u Novom Južnom Velsu su okupili muškarce i pustili im video-snimke žena dok se kreću. Oni su posmatrali 96 različitih dama, a zatim su ocjenjivali njihovu atraktivnost.

U prošlosti su se slične studije fokusirale na odnos struka i bokova, a kao primjer žene koja ime odlične proporcije ovih dijelova tijela navedena je glumica Džesika Alba.

Kada govorimo o standarima ljepote, pa i same privlačnosti, danas se može reći da je odnos struka i bokova (zajedno sa indeksom tjelesne mase) dosta manji, a najvažnija stvar na muškoj listi su duge, lijepe ruke, piše telegraf.rs.

Duge ruke su direktno povezane sa visinom – pa ne čudi što je i ova studija pokazala da su visoke žene ocijenjene kao privlačnije u odnosu na dame nižeg rasta (posebno visoke žene sa proporcionalno uskim strukom).

Studija je takođe otkrila da vam pokazivanje nogu neće biti od koristi ukoliki želite da ulovite pogled i pažnju muškarca. Bez obzira na to koliko su noge dugačke ili lijepo oblikovane, jači pol u ovom istraživanju nije pokazao veliku zainteresovanost za njih.

„Dimenzije nečijeg tijela mogu posmatračima da ukažu da li je ta osoba pogodna za potencijalnog partnera, dugoročnog partnera ili je reč o pretnji koju druga osoba doživljava kao konkurenta“, objasnili su istraživači.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia