ŽENA NESTALA PRIJE DVIJE GODINE, SADA JE NAŠLI KAKO PLUTA MOREM: Čim se osvijestila, ispričala je svoju potresnu priču

Objavljeno:29.09.2020 - 20:49
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Anhelika Gaitan (46) nestala je prije dvije godine. Niko nije mogao ni da pomisli da će je 26. septembra kako skoro bez svijesti, ribari naći kako pluta po moru oko kilometar i po od obale Puerto Kolumbije, u departmanu Atlantiko, u Kolumbiji.

Iscrpljenu ženu sa znacima hipotermije spasao je ribar Rolando Visbal. Prvo joj se obratio na španskom, a onda i na engleskom, ne znajući da li može da ga razumije.

Policija ispituje šta je radila u prethodne dvije godine i kako je završila u moru.

Na objavljenom snimku vidi se kako se Visbal i njegov prijatelj Gustavo čamcem približavaju ženi koja pluta. U prvi mah su pomislili da je u vodi nekakvo deblo, a onda su shvatili da je žena u nevolji. Vukli su je prema čamcu pomoću konopca vezanog za pojas za spasavanje koji su joj prethodno bacili. Visbal jedva uspijeva da je izvuče iz vode i podigne na brod. Umiruje je i daje joj vodu da pije, ali je ona vidno uznemirena i plače.

2338003-more1-ff

foto:YouTube/Printscreen

Kako se navodi, plutala je po moru oko osam sati i primljena je u bolnicu u stanju šoka. U međuvremenu, lokalni mediji su ušli u trag njenoj porodici. Kćerka Alehandra Kastiblanko izjavila je da dvije godine nije znala gdje joj je majka, ali je odbacila tvrdnje da je htjela da se ubije zbog propale veze ili zato što ju je napao bivši ljubavnik.

Kastiblankova i njena sestra prikupljaju novac kako bi dovezle majku u Bogotu, gdje žive, i nadaju se da če se „porodica pobrinuti za nju“.

Ipak, drugi mediji su prenijeli da je Anhelika bila 20 godina u vezi sa nasilnikom.

Dodaje da je živela 6 mjeseci u Barankili gdje je završila u prihvatilištu za beskućnike. Tražila je pomoć, ali je ubrzo upala u depresiju.

"Nisam više željela da živim. Jedna žena mi je pozajmila pare za kartu i otišla sam autobusom direktno do mora. Sjećam se da sam bila na obali, bila sam sama i odlučila sam da skočim u vodu. Pustila sam da me nosi nadajući se da će noćna mora uskoro prestati", rekla je.

Nakon toga je izgubila svijest.

Poslije svega, sretna je što je preživjela.

"Hvala Bogu da sam živa, što mi je poslao spasioce. Vratili su me u život i odveli do bolnice gdje primam neophodnu pomoć", zaključila je.

Izvor: Kurir.rs/Mirror 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!