ANKETA: Vjerujete li da je Izetbegović obećao Čoviću treći entitet i priznavanje toga kroz izmjene Izbornog zakona BiH?

Aktuelno
ANKETA: Vjerujete li da je Izetbegović obećao Čoviću treći entitet i priznavanje toga kroz izmjene Izbornog zakona BiH?
.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić oglasio se povodom jučerašnjeg sastanaka Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića s Andrejem Plenkovićem.

- Nažalost, poslane poruke i rezultati tog sastanka samo su potvrdili sumnje i uvjerenja da niti SDA ima ideju, niti viziju, pa na kraju ni želju da se založi za državu, niti HDZ, s ove ili s one strane granice, ima namjeru da Bosnu i Hercegovinu i njene građane tretira ravnopravno sa drugim državama i nacijama. Poruke Izetbegovića o dijalogu između Hrvata i Bošnjaka te šutnja na konstataciju Plenkovićevog ureda da je održan sastanak s nepostojećim predstavnicima naroda, dokaz je štetnosti posjete. Izetbegovićevo prihvatanje antibosanskog i neustavnog koncepta predstavnika naroda, kako se predstavlja i na međunarodnoj sceni, poraz je države Bosne i Hercegovine. Od Čovića, Plenkovića i ostale velikohrvatske političke scene ništa drugo nije ni za očekivati. Isto mislim i o postupcima Milanovića i to sam jasno rekao. Nažalost, ova posjeta je potvrdila opredijeljenost SDA da na međunarodnoj sceni promoviše rasistički koncept "legitimnih" predstavnika - napisao je Nikšić na Facebook profilu.

Naglasio je kako je Izetbegović Čoviću u mostarskom sporazumu "obećao treći entitet i priznavanje te diskriminatorne ideje kroz izmjene Izbornog zakona BiH".

PITAMO VAS: Vjerujete li da je Izetbegović obećao Čoviću treći entitet i priznavanje te diskriminatorne ideje kroz izmjene Izbornog zakona BiH?

Ne propustite