Rusija poziva Tursku: Ne dolivajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu

Aktuelno
Rusija poziva Tursku: Ne dolivajte ulje na vatru u Nagorno-Karabahu
.

Izjave o bilo kakvoj vojnoj podršci ili vojnim akcijama definitivno dolivaju ulje na vatru i Rusija se protivi i ne slaže s tim, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi Tanjug.

"Pozivamo sve zemlje, posebno naše partnere poput Turske, da učine sve što je moguće kako bi ubijedle suprotstavljene strane da prekinu vatru i vrate se mirnom rješavanju ovog dugotrajnog sukoba političkim i diplomatskim sredstvima", naglasio je Peskov.

Kremlj je siguran da izjave o mogućoj vojnoj podršci Azerbejdžanu i Jermeniji u svjetlu nedavne eskalacije u Nagorno-Karabahu samo dolivaju ulje na vatru i da bi strane trebalo nagovoriti da se vrate političkom i diplomatskom načinu postizanja rješenja, rekao je portparol Kremlja, prenio je TASS.

Rusija želi da prestanu sukobi između jermenskih i azerbejdžanskih snaga oko regiona Nagorno-Karabah, izjavio je Peskov.

Obraćajući se novinarima tokom konferencijskog poziva, Peskov je rekao da je Moskva u neprestanom kontaktu s vlastima u Turskoj, Jermeniji i Azerbejdžanu, prenio je Rojters.

"Kremlj prije svega polazi iz premisa da neprijateljstva i vatru treba zaustaviti što prije", istakao je Peskov.

Ne propustite