Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je Bosni i Hercegovini bilo umjereno do preteženo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i ponegdje u Bosni. Na jugu je zabilježena grmljavina. U večernjim satima intenzivnije padavine u Hercegovini i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo 10; Livno 13; Bugojno, Grude, Sokolac, Trebinje 14; Sarajevo, Široki Brijeg 15; Gradačac, Stolac 17; Bihać, Jajce, Mostar 18; Sanski Most 19; Tuzla, Zenica 20; Neum 21; Srebrenica 22; Zvornik 23; Banja Luka 24; Bijeljina 25;

Sutra će u našoj zemlji preovladavati uglavnom pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana smanjenje naoblake u Posavini, Krajini i Hercegovini. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuje u Hercegovini, istočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 22 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća poslije podne. Jutarnja temperatura oko 8, a dnevna oko 16 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Ne propustite