Drugi dan rata: Azerbejdžan pokrenuo novu ofanzivu, 84 mrtvih u Nagorno-Karabahu

Svijet
Drugi dan rata: Azerbejdžan pokrenuo novu ofanzivu, 84 mrtvih u Nagorno-Karabahu
be u Nagorno-Karabahu nastavile su se i u ponedjeljak

Borbe u Nagorno-Karabahu nastavile su se i u ponedjeljak. Vlasti nepriznate republike Nagorno-Karabah kažu da su uspjeli da povrate položaje koje su prethodno izgubili. Obje strane tvrde da su nanijele nove gubitke neprijatelju.

U večernjim satima, prema navodima armenskog Ministarstva odbrane, Azerbejdžan je

pokrenuo novu veliku operaciju. Vojska Nagorno-Karabaha saopštila je da je za dva dana koliko se vode borbe na toj teritoriji protiv azerbejdžanske vojske poginulo 84 vojnika te nepriznate republike.


Armenska strana navodi i da je Azerbejdžan koristio tešku artiljeriju i da su od ranog jutra krenuli u napad. Iz Bakua pak tvrde da armenske snage napadaju grad Terter.

Ambasador Armenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da će Jerevan upotrebiti raketni sistem "Iskander" ukoliko Azerbejdžan bude u napadima upotrijebio turske lovce F-16. Azerbejdžan je opovrgao učešće turskih snaga u sukobu.

Ministar vanjskih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov izjavio je da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor na moguću armensku primjenu sistema Iskander.

"Nažalost, od armenske strane se svašta može očekivati. Teško mi je da sa vojne tačke gledišta komentarišem kakav će biti odgovor. Siguran sam da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor", rekao je azerbejdžanski ministar.

Prema njegovim riječima, za posljednja 24 časa Armenija je ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja.

 

 

Ne propustite