TAKO JEDNOSTAVNO DA MORATE PROBATI: Tip otkrio koje su mu TRI STVARI POMOGLE DA SE PRESTANE DEBLJAT

Zanimljivosti
TAKO JEDNOSTAVNO DA MORATE PROBATI: Tip otkrio koje su mu TRI STVARI POMOGLE DA SE PRESTANE DEBLJAT
Youtuber Brendan Jones podvrgnuo se brojnim izazovima koji imaju za cilj dovesti tijelo u kondiciju i smanjiti tjelesnu težinu,

Youtuber Brendan Jones podvrgnuo se brojnim izazovima koji imaju za cilj dovesti tijelo u kondiciju i smanjiti tjelesnu težinu, ali na kraju bi se uvijek pojavio isti problem - brzo bi vratio kilograme koje je izgubio. U svom najnovijem videu podijelio je tri važne lekcije koje su mu pomogle da smanji težinu i uspješno je održava na zdrav način.

Više odmora
Jones je imao brojne nezdrave navike, a između ostalog, nije se dovoljno odmarao.

"Čak i kad sam uspio ugurati vježbe u 50 ili 60-satni radni tjedan, uz sve obveze sam morao smanjiti količinu sna", rekao je.

Nedostatak sna na više načina utječe na zdravlje. Prvo, remeti hormone koji reguliraju glad i sitost, grelin i leptin, a povećava i želju za hranom koja sadrži puno soli, šećera i masti. Uz to, ako vježbate umorni, tijelo manje efikasno sagorijeva kalorije, odnosno ne crpi energiju iz sala.

Kombiniranje kardio vježbi
"Dugo sam mislio da je kardio isključivo vožnja bicikla i trčanje te da tako gradim izdržljivost i poboljšavam formu", ističe Jones.

No onda je shvatio da je važno kombinirati kardio vježbe kako bi cijelo iskustvo bilo ugodnije. Naime, ulagao je velike napore, a rezultati su izostajali.

I stručnjaci su složni da je pred tijelo potrebno stavljati nove izazove kako bi napredovalo. 

Ne propustite