SDA odgovorila na otvoreno pismo iz Općine Stari Grad: Građani godinama trpe samovolju Hadžibajrića

Aktuelno
SDA odgovorila na otvoreno pismo iz Općine Stari Grad: Građani godinama trpe samovolju Hadžibajrića
Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u Starom Gradu u Sarajevu reagirao je na otvoreno pismo uposlenika i aktuelnog načelnika Ibrahima Hadžibajrića u kojem su naveli da pravosudne institucije pokreću procese kojim, kako su istakli, pokušavaju narušiti njihov ugled.

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u Starom Gradu u Sarajevu reagirao je na otvoreno pismo uposlenika i aktuelnog načelnika Ibrahima Hadžibajrića u kojem su naveli da pravosudne institucije pokreću procese kojim, kako su istakli, pokušavaju narušiti njihov ugled, piše Klix.ba

Otvoreno pismo su nazvali paničnom reakcijom.

"Panična reakcija odlazećeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića predstavlja brutalan i nedozvoljeni pritisak na pravosudne i policijske institucije te pokušaj ometanja pravosuđa. Pravosudne i policijske institucije moraju imati pravo na neovisnu i efikasnu istragu, ali je očito da Hadžibajrić smatra da on može biti iznad zakona", naglasili su.

U SDA su, kako su saopćili, ohrabreni pokrenutim procesima.

"Građani Starog Grada već godinama trpe samovolju načelnika ohrabeni su činjenicom da na vidjelo izlazi istina o djelovanju aktuelnog načelnika koji je mandate iskoristio samo za vlastitu korist i u interesu svoje kriminalne klike. Došlo je vrijeme da Hadžibajrić položi račun i pravosudnim institucijama, ali i građanima na predstojećim lokalnim izborima", poručili su.

Ocijenili su da rukovodstvo ove općine predvođene predvođeno načelnikom Hadžibajrićem narušava ugled ove lokalne zajednice.

"Apsurdno je da Hadžibajrić istrage naziva narušavanjem ugleda, a jedino što on radi posljednjih godina je narušavanje ugleda Općine Stari Grad koja je od samog srca Bosne i Hercegovine, postala marginalna lokalna zajednica od koje koristi ima samo načelnik i njegovi najbliži saradnici", saopćeno je iz SDA.
 

Ne propustite