Misterij Dianine smrti: 'Neko je morao podmazati kočnice'

Objavljeno:16.08.2015 - 09:02
A A A Times Arial

Kada je do kraljice Elizabethe stigla vijest o saobraćajnoj nesreći u pariškom tunelu, ona je glasno izgovorila ono što joj je prvo bilo na pameti.

Smrt princeze Diane i dalje izaziva brojne kontroverze i razne teorije od koji su neke vrlo moguće dok druge graniče sa zdravim razumom. Niko pouzdano ne zna što se u stvari dogodilo te kobne noći u Parizu.

Dok jedni tvrde kako je riječ o planiranom ubistvu, drugi pak smatraju kako se ipak radi o tragičnom slučaju.

61112795-princeza-diana

Kada je kraljica Elizabetha 31. avgusta 1997. primila prve vijesti o nesreći u Parizu izjavila je nešto što je one koji su joj bili u blizini prilično iznenadilo. Iako se tada još nije znalo koliko je nesreća ozbiljna, kao ni to da život princeze Diane 'visi o koncu', kraljica je rekla: 'Neko je morao podmazati kočnice'.

Upućeni tvrde kako je između kraljice i princeze postojala prikrivena netrpeljivost, to se vrlo vjerovatno odnosi na odnos kraljice prema Diani jer je Diana još kao mlada djevojka bila fascinirana kraljicom. Njih dvije bile su potpuno različite osobe pa se tome pripisuje veliki emotivni jaz.

Nakon što je vijest o smrti princeze koju su obožavale mase potvrđena, javnost se okrenula protiv kraljice jer se nije odmah vratila u London već je nastavila odmor s unucima. Neki objašnjavaju kako je to učinila samo iz razloga da zaštiti mlade prinčeve. Kraljica je nakon što se vratila u London obišla mjesto na kojem su građani ostavljali cvijeće za preminulu princezu i na taj im se način još jednom pokušala približiti.

Ipak, ni dan danas niko pouzdano ne zna šta je u stvari kraljica mislila o pokojnoj princezi koja je na određeni način obrukala kraljevsku porodicu svojim slobodnim ponašanjem.

 

(Dnevnik.hr)