ARMENIJA PROGLASILA RATNO STANJE! POTPUNA MOBILIZACIJA MUŠKOG STANOVNIŠTVA: Udarna vijest!

Objavljeno:27.09.2020 - 11:44
A A A Times Arial

U spornom regionu Nagorno-Karabaha jutros je ponovo izbio sukob Armenije i Azerbejdžana, a armensko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su oborena dva azerbejdžanska helikoptera. Vlada Armenije proglasila je ratno stanje i opštu mobilizaciju.

Nagorno-Karabah je uveo vanredno stanje i potpunu mobilizaciju muške populacije poslije rasplamsavanja azerbejdžansko-jermenskog sukoba, rekao je predsjednik regiona Arajik Harutjunia, piše Srna.

Tenzije su se povećale između Jermenije i Azerbejdžana zbog sukoba za koje je Jerevan rekao ''da su azerbejdžanske snage granatirale otcijepljeni region Nagorno-Karabah''.

U isto vrijeme Baku je optužio jermenske snage za granatiranje azerbejdžanskih vojnih i civilnih položaja.

Poslije novog azerbejdžansko-jermenskog sukoba u Nagorno-Karabahu, oglasile su se Turska i Rusija uz poziv akterima na pokretanje pregovora.

Rusija je pozvala na okončanje sukoba i pokretanje pregovora između Azerbejdžana i Armenije. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je kako se situacija u Nagorno Karabahu u trenutku znatno pogoršala i kako obje strane izvode napade duž linije razgraničenja.

Republika Turska najoštrije je osudila ''napade koje su armenske snage jutros izvele na azerbejdžanska naselja u pojasu linije razgraničenja te je poručila da su ti napadi grubo kršenje međunarodnog prava''.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia