OGLASIO SE SIN STRADALOG PILOTA, NIJE TREBAO DA LETI TAJ DAN: "Nazvali su ga i rekli mu..." OTKRIVENI DETALJI KOJE NIKO NIJE ZNAO

Objavljeno:27.09.2020 - 09:35
A A A Times Arial

Pročitao sam na internetu, na vijestima, da je pao avion. Kad je stigla informacija da je riječ o vojnom avionu MIG 21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i da je preživoio.

Ovo je svojoj prijateljici ispričao sin majora Dejana Krsnika (49), koji je u petak ujutru poginuo u padu vojnog aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno s kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase. Tragedija se desila oko 9.15 sati, a Krsnik i Vasiljević poletjeli su sa aerodroma u Batajnici kako bi izvršili redovni letački zadatak, piše "Kurir".

Sin jedinac majora Krsnika juče je s majkom primao saučešće u stanu u Zemunu. Njegova prijateljica kaže da joj je ispričao šta se dešavalo kobnog dana.

- Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi letio s Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi - kaže prijateljica.
Prema njenim riječima, Dejanov sin se do poslednjeg trenutka nadao da mu je otac preživio nesreću.

- U početku niko nije znao šta se dešava. Dejanovog sina su zvali prijatelji, rodbina, kolege, raspitivali se kako je. Posle nekoliko sati su mu javili da je poginuo, a on je morao da to saopšti majci. Rekao mi je da mu se ceo svet srušio, da je u tom trenutku ispustio slušalicu koju je držao - priča sagovornica i nastavlja:

- Pitala sam ga da li zna šta je uzrok tragedije, rekao mi je da ne zna, da im još ništa nisu saopštili, te da će istraga utvrditi šta se dogodilo.

Krsnikovi prijatelji i kolege kažu da je bio veliki profesionalac i da je prošao sva ratišta.

- Major je uskoro trebalo da ode u penziju, ovo mu je bio među posljednjim zadacima u vojsci. Planirao je da, kad se penzioniše, nastavi da radi kao instruktor letenja u pilotskoj akademiji u Vršcu, koju pohađa i njegov sin. Prošao je sva ratišta, a učestvovao je i u odbrani zemlje 1999. - kaže prijatelj.

Lijepe ijreči za njega imaju i komšije iz Zemuna, navodeći da je bio veliki gospodin.

- To je divna i staložena porodica, sada je ostala bez stuba. Dejanovi sin i žena treba da budu ponosni - rekao je komšija.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice obišli su porodice poginulih.

- Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude, omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su dio našeg ponosa - navodi se u saopštenju ministarstva.

(Blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia