ANKETA: Treba li policija uhapsiti RADOVANA VIŠKOVIĆA?

Objavljeno:25.09.2020 - 14:39
A A A Times Arial

Potpredsjednik Vlade RS-a Srebrenka Golić rekla je danas u Banjoj Luci da ministri u entitetskoj Vladi, bez obzira kojem narodu pripadaju, bezrezervno podržavaju premijera Radovana Viškovića.

Golić je u obraćanju javnosti naglasila da ministri osuđuju napade iz FBiH na Viškovića kojeg smatraju za časnog i poštenog čovjeka.

"Višković je častan, pošten, radan i dobar čovjek i nikada ljude nije dijelio po nacionalnosti", rekla je Golić koja se javnosti obratila uime ministara Republike Srpske.

Tužilaštvo BiH potvrdilo da je Radovan Višković dio predmeta u istrazi ratnih zločina.

Stranka demokratske akcije smatra da Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, pokazuje inertnost u slučaju uloge premijera entiteta RS Radovana Viškovića u počinjenju genocida u Srebrenici.

"To predstavlja nedopustiv odnos kojim se dodatno urušava kredibilitet ove pravosudne institucije", smatraju iz SDA.

"Gordana Tadić je u Tužilaštvo uvela dvostruke standarde, po kojima se premijera RS-a ne hapsi čak i nakon sumnjičenja za najteži oblik ratnih zločina, dok se bošnjačke funkcionere hapsi i progoni na osnovu klimavih indicija", zaključuju iz Stranke demokratske akcije.

PITAMO VAS:

Treba li policija uhapsiti RADOVANA VIŠKOVIĆA?

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!