KAKO SPAVATE SA PARTNEROM? POLOŽAJ OTKRIVA DOSTA TOGA: Ako spavate kao BROJ 3. MORATE NEŠTO VAŽNO ZNATI

Objavljeno:24.09.2020 - 23:28
A A A Times Arial

Neka istraživanja su pokazala da spavanje pored voljene osobe može imati višestruke koristi za naše zdravlje počevši od smanjenja stresa do jačanja imunološkog sistema. No psiholozi vjeruju da su sigurni da položaji spavanja mogu puno otkriti o odnosu partnera i ukazati na neizgovorene probleme.

Dakle, vrijeme je da otkrijemo šta nam naša podsvijest pokušava reći i vidimo kako se to odražava u našem svakodnevnom životu. Pogledate položaje spavanja parova i šta bi oni mogli značiti.

Položaj kašike

1

Ovaj položaj je veoma intiman i udoban i pruža mnogo emocionalne podrške i kontakta s partnerom. Muškarac u ovom polažaju grli svoju partnericu, što djeluje veoma zaštitnički. Spavanje u ovom položaju znači da se partneri mogu osloniti jedan na drugog i da su uspjeli stvoriti sigurno okruženje za sebe. Ovaj položaj je dobar za zdravlje oba partnera jer ne vrši pritisak na leđa i pomaže ublažavanju hrkanja.

Isprepleteni položaj

2

Ovo je izuzetno senzualna poza koja nalikuje bliskom zagrljaju. Potpuna isprepletenost za vrijeme spavanja uobičajena je među novim parovima koji se još uvijek ne mogu odvojiti jedno od drugog, čak ni u snu. Parovi koji su u dugoj vezi rijetko spavaju na ovaj način, ali ako to čine, to može biti znak nevjerovatne strasti. Iako je vrlo romantičan, ovo nije najbolji položaj za spavanje kada je riječ o zdravlju. Ovaj položaj ne ostavlja puno prostora za disanje, a partneri mogu patiti od bolova u tijelu.

Leđa o leđa

3

Spavanje leđa o leđa opušten je položaj koji omogućava partnerima da uživaju u fizičkoj povezanosti, ali ipak imaju svoj vlastiti prostor. Ova pozicija ukazuje na to da u njihovoj vezi postoji zdrava ravnoteža između intimnosti i nezavisnosti u vezi. Partneri koji odaberu ovaj položaj osjećaju se ugodno jedni s drugima. Budući da oba partnera spavaju na boku, ovo je zdrav položaj za njihova leđa.

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI --->>>

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia