RADE JE ČEKAO U REDU U NARODNOJ KUHINJI, KADA SU GA PITALI "IMATE LI NEKOG SVOG?": Njegov odgovor je zabolio CIJELU SRBIJU, SRCE DA PUKNE

Objavljeno:23.09.2020 - 17:11
A A A Times Arial

Radeta Vinčića snimila je ekipa "Prve" dok je čekao svoj obrok na Terazijama. Besplatno mu ga je udelila "Solidarna kuhinja", dobrotvorni projekat pokrenut tokom vanrednog stanja.

Seća se tačnog datuma kada je prvu noć morao da provede na ulici, kada je izgubio dom. To je bio 5. maj 2014. godine, prenosi "TV Prva".

- Na ulici sam zato što je grupa kriminalaca upala u moj stan kad sam bio u Republici Srpskoj, na Strazburu sam i čekam odluku Strazbura. Bio sam vlasnik firme, imao sam 32 radnika - pričao je Rade, koji je dodao da je po struci diplomirani pravnik.

1

Foto: Printscreen

Na pitanje "Je l' nemate nikog svog" odgovorio je sa zadrškom.

- Ako mogu da ne odgovorim na to pitanje... Imam. Otac sam četvoro djece. Troje je u Parizu, jedno u Njujorku - kazao je Rade za emisiju "Eksploziv".

blic

Foto: Printscreen

"Solidarna kuhinja" nastala je na ideji solidarnosti, jer su na početku pandemije korona virusa mnogi ostali bez posla, pa i sigurnog obroka.

- Ljudi koji kuhaju, mi ih nazivamo aktivistima, oni nam se javljaju dobrovoljno. Mi im dostavimo namirnice, sve što je potrebno, pokrijemo im račun, ukoliko treba neku kupovinu posebno da obave, oni naprave obroke, po kuhinji je 20-30 obroka, neko od naših vozača dođe, to se utovari i odnese se na pult. Finansiramo se isključivo donacijama - kaže Nikola Bogdanović.

Osim namirnica oni dostavljaju i posude i recepte. Recepti su potrebni, jer reijtko ko umije da pravi obroke za toliko ljudi, a jedan od osnivača je profesionalni kuvar.

(Blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia