NA GROBU NINE REŠIĆA PRONAĐENA EMOTIVNA PORUKA: Cijela estrada u suzama, napisane POTRESNE RIJEČI!

Show
NA GROBU NINE REŠIĆA PRONAĐENA EMOTIVNA PORUKA: Cijela estrada u suzama, napisane POTRESNE RIJEČI!
.

Pokojni pjevač Amir Rešić Nino rođen je u Bosanskoj Dubici, a kada je iz islama prešao u pravoslavlje promijenio je ime u Nikola. Nino je 2004. godine vratio je svoje prvobitno ime – Amir i prešao u islam.

Prvi album izdao je 1992. godine i vrlo brzo postao velika folk zvijezda devedesetih zahvaljujući hitovima kao što su “Usne vrele kao žar”, “Udahni duboko”, “Što stariji sve mi više fali”, “Šta ću mala s tobom”, “Što mi noći nemaju svanuća”, “Donesi divlje mirise”…

Nino je nastavio da snima albume i tokom prošle decenije, a, kako se pisalo, porodični i lični problem doveli su do pada njegove karijere u ovom vijeku.

Nino se ženio čak tri puta. U svakom  braku dobio je po jednu kćerku Tamaru, Amelu i Sandru. Ninova kćerka Sandra Rešić poznata je kao zvezda “Granda”, a trenutno se takmiči u rijaliti šou programu “Zadruga”.

Nino je preminuo 2007. godine u 43. godini zbog perforacije pankresa uzrokovane dugogodišnjem prekomernim konzumiranjem alkohola, pisali su mediji. Pjevač je sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici.

Njegova kćerka Sandra jednom prilikom opisala je kako su izgledali pjevačevi posljednji dani.

nino

“Tata je prihvatio bolest i nije poklekao duhom iako je imao jake bolove. To su bile velike muke. Otišao je brzo, za sedam dana se sve izdešavalo. Ja sam bila uz njega posljednjih dana i do posljednjeg trenutka kada su ga odveli u bolnicu. Sat vremena nakon toga je preminuo”, ispričala je Sandra Rešić za “Srpski Telegraf” i dodala da je njen otac bio veoma skroman i nesebičan čovjek.

“Tata je bio mnogo dobar, toliko dobar da ja ne znam da li ću ikada biti kao on. Svima je htio da pomogne, da izađe u susret i ljudi su ga zato voljeli. Halid Muslimović mu je bio jedan od bližih prijatelja i kolega, on je bio uz njega u svakom trenutku”, rekla je Sandra.

Pjevačica je otkrila u jednom intervjuu da za očeve pjesme dobija najveći bakšiš.

“Uvijek mi na nastupu traže da pjevam tatine pjesme. Moj nastup ne može da prođe bez pjesama “Udahni duboko”, “Donesi divlje mirise” i ostalih. I moram da kažem da najveći bakšiš dobijem za tatine pjesme”, rekla je Sandra za “Blic Puls”.

Inače, na pevačevom grobu godinama stoji emotivna poruka, pisali su mediji.

nino1

“Ti najbolji brate, tako ću te zvati, u mom srcu živiš, tu ćeš i ostati. Volio si život, imao si mladost, bio si naša sreća, bio naša radost, sudbina ti ne dade da dočekaš starost. Od Neše sa porodicom”, piše na pjevačevoj vječnoj kući, a ovu poruku ostavio je Ninov bliski prijatelj Nermin Ademović koji je uz pjevača bio do posljednjeg dana.

(Objektiv.rs)

Ne propustite