Ratni zločinac Dario Kordić magistrirao teologiju u Zagrebu

Objavljeno:22.09.2020 - 09:24
A A A Times Arial

Presuđeni ratni zločinac Dario Kordić diplomirao je u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

"Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije", objavljeno je na Facebook stranici "Hrvatska zvona".

Čestitamo našem Dariju koji je danas obranio svoj diplomski rad i postao magistar teologije!

Objavljuje Hrvatska zvonaPonedjeljak, 21. rujna 2020.

"Hrvatska zvona" su, kako se to u opisu navodi, organizacija koja želi u društvo Bosne i Hercegovine unijeti nove ljude, nova znanja i nove vrijednosti.

Haški sud je Darija Kordića zbog ratnih zločina osudio na 25 godina zatvora, a odslužio je dvije trećine kazne prije nego što je pušten.

Tačnije, odslužio je 17 godina zatvora zbog ratnih zločina i posljednjih šest godina s porodicom živi u Zagrebu. Na uvjetnoj slobodi je do 2022. godine.

Kordić je osuđen zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u dolini Lašve.

Prvih devet godina, od 1997. do 2006. godine, odslužio je u Haagu. Narednih osam godina u Grazu. Hrvatski mediji pišu da je u zatvoru doživio preobraćenje.

Nakon povratka u Zagreb upisao je studij teologije.

(Klix.ba)
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia