KOMBINUJTE BIJELI LUK SA OVOM NAMIRNICOM I gledajte kako vam se KILOGRAMI TOPE! Ovo je do sada najbolji način

Zdrav život
KOMBINUJTE BIJELI LUK SA OVOM NAMIRNICOM I gledajte kako vam se KILOGRAMI TOPE! Ovo je do sada najbolji način
Pomješajte bijeli luk sa sokom od limuna i dobićete fenomenalan napitak za mršavljenje.

Pomješajte bijeli luk sa sokom od limuna i dobićete fenomenalan napitak za mršavljenje.
Ako posjetite bilo koje srpsko domaćinstvo, jedna stvar koju ćete često naći u svakoj kuhinji je bijeli luk. Glavice bijelog luka, oštrog mirisa, neodvojivi su dio srpske kuhinje, upravo jer se smatra da ovo povrće podržava imuni sistem i štiti od mnogih bolesti.

Kao što svi znamo, bijeli luk posjeduje nutritivne vrijednosti – hranljiva i aktivna jedinjenja koja mogu pomoći u oslobađanju od brojnih zdravstvenih stanja.

Bez obzira da li patite od niskog krvnog pritiska ili prehlade, beli luk može biti odličan kućni lijek. Iznenađujuće je da vam bijeli luk na određene načine takođe može pomoći da izgubite mast na stomaku.

1-weight-loss

Bijeli luk je prepun vitamina B6 i C, vlakana, mangana, kalcijuma, koji igraju presudnu ulogu u topljenju kilograma.

Prema studiji iz 2011. godine, objavljenoj u „The Journal of Nutrition“ ekstrakt bijelog luka može dovesti do gubitka težine kod pojedinih žena. Prema drugoj studiji, istraživači su otkrili da kada su miševi hranjeni belim lukom osam nedjelja, njihova tjelesna težina i procijenat skladištenja masti znatno su se smanjili.

Pored ovoga, bijeli luk takođe može da pomogne u jačanju imuniteta, detoksikaciji tijela i u borbi protiv prehlade i gripa.

U nastavku vam otkrivamo na koja 3 načina možete koristiti bijeli luk za mršavljenje:

Bijeli luk sa crnim biberom
Isjecite 2-3 čena bijelog luka u čaši vode i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro izbacite češanj bijelog luka i dodajte prstohvat crnog bibera. Dobro izmješajte smesu i pijte je na prazan stomak.

Bijeli luk sa medom 
Oljuštite 2 -3 čena bijelog luka i dobro ga izgnječite. Pomješajte izgnječeni beli luk i malo meda. Ostavite smjesu da odstoji 15-20 minuta, a zatim je pojedite. Smeša se jede jednom dnevno.

Bijeli luk sa limunovim sokom
Dodajte 2-3 očišćena čena bijelog luka u čašu tople vode i pustite da odstoji neko vrijeme. Sada dodajte kašiku limunovog soka i dobro izmješajte smešu. Pijte smiješu ujutru na prazan želudac.

Ne propustite