FOTOGRAFIJE SA MJESTA LIKVIDACIJE Strahinje Stojanovića koje nije javnost imala priliku vidjeti (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

Aktuelno
FOTOGRAFIJE SA MJESTA LIKVIDACIJE Strahinje Stojanovića koje nije javnost imala priliku vidjeti (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)
Istraga likvidacije Zemunca Strahinje Stojanovića (30) usmjerena je prije svega ka njegovim "mutnim" poslovima i sukobu sa suparničkim kriminalnim grupama sa narko-tržišta


U likvidaciji Strahinje Stojanovića (30), koji je dovođen u vezu sa ubistvom beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) korišćen je najvjerovatnije plastični eksploziv P500, poznatiji kao C-4, ukazuju prve analize ostataka njegovog džipa BMW X5, koji je raznijet u nedjelju tokom vožnje, kada je daljinskim upravljačem aktivirana paklena naprava!

Na gotovo identičan način ubijen je i Siniša Milić Boske (44), bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i Pete uprave za obezbjeđenje MUP-a, koji je čuvao socijalistu Zorana Bakija Anđelkovića, dok je poslije otpuštanja iz policije postao glavni operativac klana Luke Bojovića. On je dignut u vazduh 19. juna 2018. na semaforu na Autokomandi, u Beogradu. Tada je korišćen C-4, koji je aktiviran pozivom sa mobilnog telefona.

- Posljednjih godina u mafijaškim obračunima na ulicama Beograda korišćeni su eksploziv C-4 i trotil. Da je postavljen jači eksploziv, razaranje vozila bi bilo mnogo veće i u tom slučaju ni saputnici sigurno ne bi preživjeli. U ovom slučaju, paklena naprava je postavljena direktno ispod sjedišta vozača, pa je Kolumbijka samo lakše povrijeđena - kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da je Kolumbijka, prema podacima policije, ušla u Srbiju prije šest mjeseci, neposredno pred početak vanrednog stanja, i posle toga nije napuštala našu zemlju.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su ubice locirale Stojanovića najvjerovatnije pomoću profila Kolumbijke Sonje Suarez Gomez (45) na Instagramu. Ona je šest mjeseci bila sa njim u vezi i nije se odvajala od njega. Ima javni profil na Instagramu, na kojem je bila veoma aktivna i neprekidno je objavljivala fotografije sa Strahinjom. Njih dvoje su ovog ljeta bili na Zlatiboru i Kopaoniku, a ona je svaki zajednički trenutak koristila za selfi. Kačila je fotografije i objavljivala lokacije na kojima su se u tom trenutku nalazili, zbog čega se pretpostavlja da je egzekutorima olakšala posao.


Prava je sreća da u trenutku eksplozije Strahinjinog džipa u Ulici omladinskih brigada u Novom Beogradu niko od prolaznika nije povrijeđen. Detonacija se dogodila u 12.15 na svega nekoliko metara od autobuske stanice.

Strahinja je izbjegao smrt 11. avgusta 2018. u naselju Nova Galenika kada je eksplodirao njegov „audi”, dok je njegova djevojka Olac Bilbao Gonzales (22), bivša mis Marbelje, gotovo ostala bez noge. Taj bombaški napad se dogodio samo 14 dana poslije ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, a istraga je utvrdila da iza zločina stoje najmanje dvije osobe, koje su ga pratile danima prije likvidacije. Sedam mjeseci kasnije, prikupljeni dokazi doveli su do dvojice osumnjičenih koji bi mogli da budu ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška. Mediji su tada prenijeli da je jedan od njih brat ubijenog vođe navijača Crvene Zvezde, a da je drugi navodno Strahinja Stojanović.

Kako saznajemo, BMW je nekoliko trenutaka prije eksplozije izašao iz garaže. Pretpostavlja se da su ubice bile u blizini da bi mogle da se uvjere da li je Strahinja za volanom. Policija pokušava da dođe do video-snimaka nadzornih kamera koji bi im pomogli da nađu ubice.

 

 

(Novi.ba/Alo.rs)

Ne propustite