UBIJEN I STRAHINJIN OTAC: Izrešetan na ulici

Aktuelno
UBIJEN I STRAHINJIN OTAC: Izrešetan na ulici
.

U dosijeo zavedeno da je tata robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva i razbojništva

Otac preminulog Strahinje Stojanovića (30), Paja Stojanović (44), likvidiran je početkom jeseni 2015. godine. Podsjećanja radi, Stojanović stariji je ubijen u zgradi u naselju Galenika, a Alo.rs je tada saznao da se čovjek našao na meti pucača upravo zbog sina Strahinje, koji se dovodio u vezu sa učešćem u ubistvu Radeta Rakonjca i Miloša Vidakovića.

Ubijeni Paja Stojanović imao je bogat kriminalni dosije.

Sin Strahinja je inače važio za člana grupe Miloša Delibašića (36), sestrića kontroverznog crnogorskog biznismena Slobodana Šaranovića, a bio je dobar prijatelj sa ubijenim vođom navijača "Crvene zvezde" Veliborom Dunjićom.

Do pucnjave na Paju je tog 26. septembra došlo oko 22 časa u ulici Jovana Stojisavljevića 31, kada je ubica sakriven ispod oraha sačekao žrtvu ispred zgrade u kojoj on ima stan, ali i gdje mu žive tast i tašta.

Po izlasku Paje iz automobila ubica je odmah počeo da puca na njega, ispalivši najmanje šest metaka. Iako ranjen, Paja je počeo da bježi, ali je ubica trčao za njim.

Tast je pokušao da popmogne zetu

Tast Paje Stojanovića, koji nije želio da mu se pominje ime, rekao je reporteru „Alo!“ da je čuo pucnjavu, a potom i neko komešanje.

- Otvorio sam vrata i video Paju kako leži obliven krvlju. Dok sam pokušavao da mu pomognem, stigli su ljekari i policija, a ostalo sve znate - rekao je on.

Egzekutor je Stojanovića sustigao i overio na stepenicama trećeg sprata nedaleko od stana u kojem mu živi tazbina - naveo izvor „Alo!“.

otac

Iako je izrešetani Stojanović imao bogat kriminalni dosije, u kojem je zavedeno da je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, vjeruje se da nije pripadao nijednoj ekipi.

Nakon ubistva Paje Stojanovića, pisalo se da će biti istraženo da li ovo ubistvo ima veze sa osvetom za ubistvo Radeta Rakonjca (51), koji je likvidiran u aprilu 2014. godine, jer su Strahinja i Slaviša Novaković, pripadnici Delibašićeve ekipe, ukrali automobil kojim su ubice Rakonjca pobegle nakon njegove likvidacije.

Pucao na radnika BIA?

otac1

Nakon ubistva Paje Stojanovića, pisalo se da je njegov sin Strahinja Stojanović hapšen zbog sumnje da je 25. januara 2014. godine u Rimskoj ulici teško ranio pripadnika BIA Z. LJ. (54), što je on na saslušanju negirao. Pripadnik BIA ranjen je u obračunu dvije kriminalne grupe, koje su iz kola pucale jedna na drugu.

otac2

Podsjetimo, Rade Rakonjac, kum Željka Ražnatovića i prijatelj Luke Bojovića, ubijen je sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću „Mariki“ u Beogradu. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji. Tada je napadač u maskirnoj uniformi pobegao automobilom marke „alfa romeo“, gde ga je čekao saučesnik, a koji je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković. Istraga ne isključuje mogućnost da je najnovije ubistvo nastavak rata između Šaranovića i Bojovića.

otac3

Ne propustite