Moje dijete nije "rođeno za internet" a tvoje?! (VIDEO)

Zanimljivosti
Moje dijete nije "rođeno za internet" a tvoje?! (VIDEO)
Čuvajmo svoje najveće blago!

Nedavno je društvenim mrežama kružila jedna nova reklama snimljena u Indiji. Sadržaj reklame je, rekla bih žargonski, u najmanju ruku "uvrnut". Iako je upravo ta reklama naišla na naklonost kod opet žargosnki rečeno "fejzbučara", treba je posmatrati iz drugačijeg ugla a ne samo "kulerskim" okom!

O čemu se zapravo radi? Naime, reklama je snimljena u sali za porađanje. Žena - buduća MAJKA, treba da rodi svoje dijete. U sali je osim ljekara prisutna i jedna muška osoba ( otac pretpostavimo) koji nastoji tabletom snimiti taj životni čin - rađanje i rođenje novog života! Međutim, dok ljekar ulaže napore da porodi ženu, dešava se ČUDO! Beba sama izlazi iz utrobe žene - MAJKE!!! Svi su u šoku! Da šok bude veći, beba uzima tablet od osobe koja je snimala, na internetu pronalazi način na koji se presijeca pupčana vrpca - veza bebe sa MAJKOM! Sam presijeca vrpcu a potom uzima mobilni telefon od medicinske sestre koja se nalazila u sali i mobitelom pravi svoj prvi selfie koji dijeli na društvene mreže!

Reklama se završava uz riječi ROĐEN ZA INTERNET! Neki trnci se spuštaju tijelom, taj najvažniji momenat u životu MAJKE, sveti momenat u životu jedne žene na takav način predstaviti, rođenjem jednog novog života koji je rođen za internet???

Sam čin poroda nijedna majka ne može u potpunosti opisati, to su momenti u kojima žena - MAJKA herojski podnosi nepodnošljive bolove. Šta nam se to pokušava reći ovom reklamom? Dijete se rađa zbog sebe, da raste, osjeti ljubav i toplinu doma, uživa u dječijoj razigranosti na suncu, livadi s vršnjacima. Dijete se rađa da bi izraslo u kompletnu osobu, s kvalitetnim vidicima da doprinese društvu u kojem živi. 

Prihvatljivo je da se živi uz mogućnosti koje internet pruža, ali, svakako je neprihvatljivo da djecu rađamo za internet. Ova reklama je otišla korak dalje u negativnom smislu. Ali, ti budi hrabriji i jači i učini već danas korak naprijed za svoje dijete. Omogućimo svojoj djeci kvalitetno djetinstvo, neka i tvoje dijete prije nego što upozna računar, hoda "razbijenih" koljena, prljavih noktiju od igranja klikera, neka se igra "ćorobake" ili k'o birvaktile "lastike"...A laptop, tablet...INTERNET...To će ih svakako čekati!

Edvina Zvekić

Ne propustite