Lauri riješio veliku dramu u Orlandu, Reptorsi nakon dva produžetka izborili majstoricu protiv Seltiksa

Košarka
Lauri riješio veliku dramu u Orlandu, Reptorsi nakon dva produžetka izborili majstoricu protiv Seltiksa
,

Aktuelni prvaci NBA lige Toronto Reptorsi izborili su majstoricu u polufinalnoj seriji Istoka protiv Boston Seltiksa, slavivši u šestoj utakmici nakon velike drame i dva produžetka s 122:125.

Seltiksi su bili bolji u prvom poluvremenu, gdje su imali i 12 poena prednosti, a na poluvrijeme su otišli s plus četiri (52:48).

Reptorsi su zaigrali bolje u trećoj dionici, u jednom trenutku su došli i do plus osam, a prednost su držali faktički do same završnice, kada je Danijel Tajs (Daniel Theis) s četiri vezana poena odveo meč u produžetak (98:98).

Uzbuđenje i u produžetku. Igrao se koš za koš, a na kraju su Seltiksi s linije slobodnih bacanja poenima Džejlina Brauna (Jaylen Brown) došli do 106:106 i produžili dramu u Orlandu.

Posljednjih pet minuta pripalo je Reptorsima, a junak je bio Kajl Lauri (Kyle Lowry), koji je pogodio ključni šut na nešto manje od 12 sekundi prije kraja.

Lauri je bio i najefikasniji igrač susreta s 33 ubačena poena. Pratio ga je Norman Pauel (Powel) s 23, dok je Fred Vanvlit (VanVleet) postigao 21.

Prvo ime Seltiksa bio je Braun s 31 poenom i 16 skokova, dok je Džejson Tejtum (Jayson Tatum) postigao 29 uz 14 uhvaćenih lopti.

Njima se priključio i Markus (Marcus) Smart s tripl-dabl učinkom od 23 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Sedma utakmica igra se u noći s petka na subotu po našem vremenu s početkom od 01:00 sat.

Ne propustite