Cavaliersi uvjerljivi, tijesan trijumf Bullsa, sjajni Harden predvodio Rocketse

Košarka
Cavaliersi uvjerljivi, tijesan trijumf Bullsa, sjajni Harden predvodio Rocketse
Košarkaši Houstona su puno teže od očekivanog izašli na kraj s očajnim Knicksima i slavili rezultatom 91:86.

Cleveland Cavaliersi sinoć su odigrali odlično i potpuno ponizili Orlando Magic sa 106:74. Najbolji u pobjedničkim redovima očekivano je bio LeBron James sa 29 postignutih poena, dok je goste predvodio Oladipo s 22 koša.

Portland Trail Blazersi slavili su u Philadelphiji sa 114:104. Sjajan je bio Aldridge sa 33 poena, dok je domaće predvodio Carter-Williams s 24 koša.

Ekipa Michaela Jordana, Charlotte Hornetsi, na svom parketu je pretrpjela novi poraz. Slavili su Los Angeles Clippersi sa uvjerljivih 113:92, a do pobjede su ih vodili Chris Paul i Blake Griffin sa po 22 poena.

Toronto Raptorsi su sa 104:100 na svom terenu nadigrali Phoenix, a predvodio ih je Litvanac Valančiunas sa 23 postignuta poena.

Košarkaši Houstona su puno teže od očekivanog izašli na kraj s očajnim Knicksima i slavili rezultatom 91:86. Sjajan je bio James Harden sa 36 poena, dok je kod gostiju Carmelo Anthony ubacio samo 14 koševa.

Neizvjesno je bilo i u duelu Utaha i Chicaga, a Bullsi su na kraju slavili sa 97:95. Do trijumfa ih je predvodio Butler sa 25 poena. Ovo je domaćima bio deveti trijumf, te su trenutno treći na Istoku.

Indiana je trijumfalno završila gostovanje u Dallasu. Pacersi su slavili sa 111:100, a dobili su sve četvrtine u ovom duelu. Do trijumfa ih je predvodio Sloan sa 29 poena, dok je domaće sa 24 kođa predvodio Ellis.

 

 

Ne propustite