SVAKI DAN KORISTITE OVE DVIJE NAMIRNICE, a da li ste znali da su to TIHE UBICE za vaše tijelo ČAK I VAŠA DJECA TO JEDU

Zanimljivosti
SVAKI DAN KORISTITE OVE DVIJE NAMIRNICE, a da li ste znali da su to TIHE UBICE za vaše tijelo ČAK I VAŠA DJECA TO JEDU
Kupujete li i vi bijeli kruh koji u sebi sadrži kvasac i šećer?

Kupujete li i vi bijeli kruh koji u sebi sadrži kvasac i šećer? A  zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih ovakav kruh svakodnevno jeli, a mi naslijedili takav način prehrane.

Moramo vam odati jednu tajnu: kombinacija šećera i kvasca, koja se doslovno koristi za izradu skoro svakog kruha i peciva, je otrovna.

Šta se nalazi u kvascu danas?
Ispitivanja su potvrdila da se prašku za pecivo dodaje izbjeljivač, te da se tretira vrlo sumnjivim metodama kao bi se doveo u bijelo i brašnasto stanje. Na žalost, ovako tretiran, prašak za pecivo može dovesti do razvoja raznih bolesti, piše Econet.ru.

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Čim kvasac uđe u tijelo, proces fermentacije počinje u crijevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet opada, može doći do kandidijaze u crijevima i do disbakterioze.
 
Kvasac zna “zakiseliti” organizam, što doprinosi nakupljanju toksina i mogućnosti stvaranja karcinoma.

Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu.

Mnogi od nas koji mijesimo kruh i kolače, znamo da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Od ovoga i dolazi “ovisnost o slatkom” od koje boluje sve više ljudi u suvremenom društvu.

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više to jede. Vremenom postajemo deblji, koža stari, tijelo propada …

Posljedica konzumiranja ove formule: kvasac+šećer=peciva i slatkiši, dovodi do umora, promjene raspoloženja, problema s crijevima (nadutost, zatvor, plinovi, dijareja), alergija, kolitis i td.

 Kako kvasac uništava imunitet?
Znate onu staru izreku koja kaže “sve ide iz stomaka”? Mnogi to tumače kao “ljubav dolazi preko stomaka”, ali poanta je da bolesti često dolaze od nezdrave hrane koju ubacujemo u organizam.

Kvasac je jedan od tih krivaca koji vremenom toliko “okupiraju” crijeva da doslovno prodire u crijevni zid, što povećava propusnost crijeva. Onda se događa da se supstance koje nisu spremne za probavu, apsorbiraju u krv što stvara kaos u organizmu.

Imunološki sistem se opterećuje jer počinje probavljati hranu. Kada dođe do opasnosti od mikroba u tijelu, imunološki sistem neće moći izboriti se s njima jer je potrošio snagu na nešto što do tada nije ni trebao raditi.

Kruh se može napraviti i bez korištenja kvasca. Važno je napomenuti da postoji pravi, izvorni kvasac koji ne sadrži sve ove dodane komponente koje ima kvasac koji je nama svakodnevno dostupan.

Kako biste utvrdili imate li ovisnost o slatkom – uvjetovanu kombinacijom kvasca i šećera, pogledajte ovu listu:

sece
 
Kronično začepljen nos
Sindrom iritabilnog crijeva (nadutost, gasovi, dijareja, zatvor)
Kronični umor
Česte gljivične infekcije
Čest kašalj
Bubuljice
Alergije na hranu
Ako imate bar dva od ponuđenih sedam odgovora, možete sebe smatrati za osobu koja pretjeruje s unosom kvasca u organizam. Vjerojatno previše konzumirate slatkiše, peciva i pekarske proizvode.

Znači, pošto se kvasac “hrani” šećerom, da biste se riješili ovisnosti o slatkom morate “postiti” najmanje 21 dan.

Što to znači? Naime, tijekom 21og dana ne smijete konzumirati slatkiše, peciva, kruh s kvascem, ali ni prerađenu hranu bilo koje vrste. Kada izbacite kvasac iz organizma, vaš imunitet će se znatno popraviti, a da biste došli do tog stupnja preporučuje se da pijete više čaja s limunom i đumbirom.

 Ukoliko dođe do krize uslijed nedostatka šećera preporučuje se da pojedete neku od ovih voćki: jabuka, trešnja, grejp, šljiva, naranča, breskva, grožđe, kivi ili jagode.

Kada prođete kroz ovaj program detoksikacije koža će vam postati čistija i zdravija, crijeva će “raditi kao sat”, tijelo će biti očišćeno od toksina, a nezdrava želja za slatkišima će napustiti vaš organizam.

Kako možemo prestati jesti proizvode od kvasca i šećera:

1. Jedite beskvasni kruh (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte u tijelo ne unositi šećer tijekom 21-og dana kako biste se oslobodili ovisnosti o slatkišima

3. Pratite kako vam se koža popravlja, kako se bukvalno pomlađujete iz dana u dan i neka vam to bude motivacija da prestanete s unosom ove nezdrave kombinacije u svoj organizam.

Ne propustite