STRAHOVITO NEVRIJEME POGODILO SJEVER DRŽAVE, POPLAVILO SVE, KUĆE SE RUŠE KAO KULE OD KARATA: Alarmantno stanje

Aktuelno
STRAHOVITO NEVRIJEME POGODILO SJEVER DRŽAVE, POPLAVILO SVE, KUĆE SE RUŠE KAO KULE OD KARATA: Alarmantno stanje
.

Nevrijeme je pogodilo centralni i sjeverni dio Italije, jak vjetar, prolomi oblaka, rječice i potoci koji su su preko noći nabujali , izlili iz korita i poplavili saobraćajnice, kuće, podrume.

nevreme-italija-foto-printscreenyoutube-disaster-compilations

U turističkom kampu “Maša Marina”, na obali Tirenskog mora, vjetar je oborio četiri metra visoko drvo koje je palo na šator gdje je bila petočlana porodica. Djevojčica od tri godine je preminula na mjestu, a dvije starije kćerke su ranjene.

U Milanu jak vjetar je odnio krov sa zgrade staračkog doma, vodostaj lokalnih rijeka je pod stalnom kontrolom, zbog opasnosti od izlivanja, a u sjevernoj provinciji Veneto traga se za mladićem koji je nestao u bujuci kada se izlila lokalna rijeka.

U Veroni i okolini, prema saopštenju konzorcijuma poljoprivrednih proizvodzača “Koldiroti”, provala oblaka i jake kiše sa vjetrom nanele su neprocjenjive štete poljoprivredi.

I dok je sjever Italije na udaru jakog vjetra, kiše i bujica rijeka, na Siciliji bukte požari,prenosi Blic.Od juče gori veliki dio šume. Zbog visokih temperatura i jakog južnog vjetra široko, plamen se raširio na površinu od oko hiljadu hektara.

Na Siciliji su ljetnji požari česta pojava i u najvećem broju slučajeva su podmetnuti, jer se nakon što požar uništi šume, spekuliše sa zemljištem koje se pretvara u plantaže ili pak za izgradnju turističkih naselja.

Novi.ba/SD

Ne propustite