Najljepše kreacije Bollywooda

Moda i ljepota
Najljepše kreacije Bollywooda
Ako postoji jedna stvar u Mumbaiju važnija od kriketa i dobre hrane, onda je to Bollywood. Mumbai filmska industrija pravi više od 1.000 filmova godišnje i vrijedi više od milijardu dolara za ekonomiju grada.

A raskošne haljine u Bollywood-skoj kostimografiji vežu se za modnu dizajnericu, Neeta Lulla, čiji je rad se našao u preko 300 filmova te joj donio gotovo jednaku slavu kao i zvijezdama koje oblači.

neeta-lulla

Neeta Lulla je uvijek bila oduševljena modom; Međutim, prema običajima Indije, udala se vrlo rano pa je morala da odabere gdje će da zablista- na privatnom ili profesionalnom planu. Ipak, okrenula se svijetu mode i ostvarila u njemu. Karijeru je započela kasnih 1980-ih kao pomoćnik bivšeg vodećeg indijskog modnog dizajnera, Jeanne Naoroji.

bollywood-actresses

Nakon sticanja iskustva i prakse, započinje prvi samostalni projekat u Bollywoodskom filmu Tamasha. Međutim, pažnju javnosti je privukla tek sa filmom Lamhe gdje je dizajnirala odjeću za jednu od glumica. Vremenom ostvarila je značajna priznanja za svoj rad te osvojila i nacionalne nagrade.
Njena karijera koja traje bezmalo tri decenije i dalje ide uzlaznom putanjom, a najbolja ostvarenja Bollywoodske kinematografije se više i ne mogu zamisliti bez Nette Lullu.

Ne propustite