OJAČAJTE KOSTI NARODNIM LIJEKOM : Ovo je ubjedljivo najbolji i najdjelotvorniji narodni lijek za krhke kosti! POSEBNO ZA ŽENE 

Zdrav život
OJAČAJTE KOSTI NARODNIM LIJEKOM : Ovo je ubjedljivo najbolji i najdjelotvorniji narodni lijek za krhke kosti! POSEBNO ZA ŽENE 
Naročito kod žena u postmenopauzi dolazi do slabljenja kostiju i razvoja osteoporoze.

Koštano tkivo je živo tkivo, koje se menja tokom života. Kalcijum se usvaja iz hrane i oslobađa se iz kostiju, kada ga nema dovoljno u hrani. Kosti su u procesu stalnog remodjelovanja, iz njih se oslobađa kalcijum i u njih ugrađuje novi kalcijum.

U toku djetinjstva kosti se više izgrađuju, nego što se razgrađuju, u adolescenciji kosti se podjednako razgrađuju i izgrađuju, a kako čovjek stari proces razgradnje postaje dominantan i dolazi do gubitka koštane mase. Naročito kod žena u postmenopauzi dolazi do slabljenja kostiju i razvoja osteoporoze.

Da biste "napunili" kosti kalcijumom, svakodnevno se morate hraniti hranom bogatom ovim mineralom.
Donosimo vam sve narodne lijekove koje vam mogu pomoći u ovom procesu:
Smatra se da je najbitnije da povećate unos kalcijuma. Mleko i mliječni proizvodi su najčešći izbor, ali ne i jedini.
Kalcijuma ima i u soku od pomorandže, suhim smokvama, kelju, brokoliju, bijelom i šarenom pasulju.

Svakog dana pojedite bar jednu porciju zelenog povrća. Takođe, svakodnevno pojedite i porciju žitarica, jer su bogate vitaminima i mineralima. Međutim, prekomjeran unos vlakana otežava apsorbciju kalcijuma, te budite umjereni.

Oko 30 g koštunjavog voća može biti izvanredan lijek protiv osteoporoze, a dodajte i ulje pšeničnih klica da upotpunite efekat. Lizin je, takođe, jako bitan. Soja, pasulj, leblebija i sočivo je sjajan izvor lizina.

Kombinacija koju čine jaja i limun jeste veoma dragocjen lijek koji pozitivno djeluje na ljudski skelet. Za malo novca obezbjedićete sebi dovoljno kalcijuma da bi se kosti regenerisale i održale u što boljem stanju.

Stavite jedno cijelo i čisto jaje, koje nije termički obrađeno, u široku teglu. Prelijte ga sokom od svježeg limuna. Prekrijte teglu i odložite je u frižider, gdje treba da stoji narednih 48 sati. Za to vrijeme, na svakih par sati, treba lagano protresti teglu. Na samom početku ćete primjetiti da se stvaraju mehurići, ali kako vrijeme prolazi, oni će potpuno nestati. Pažljivo izvadite jaje iz tegle. Svakodnevno uzimajte pola kašičice smješe. 

Uzmite par ljusaka od jaja i dobro ih operite. Uklonite ostatke od bjelanaca, ali sačuvajte unutrašnju membranu, jer je ona bogata nutrijentima. Napunite sud sa 6 šolja filtrirane vode i pustite da tečnost proključa. Pustite da se ljuske kuhaju u toj vodi desetak minuta da bi se eliminisali mogući izazivači bolesti. Raširite ljuske na neku staklenu površinu i ostavite ih preko noći da se tako suše. Ujutru, stavite ih u rernu zagrijanu na 200 stepeni i držite ih unutra narednih 10 minuta. Sameljite ljuske u mlinu za kafu dok se ne pretvore u prah. Dobijen prah čuvajte u čvrsto zatvorenoj tegli, daleko od vlage i toplote. Konzumirajte jednu malu kašičicu dnevno, tako što ćete je podeliti u tri dijela, a svaki deo pomješati sa obrokom.

Ne propustite