SVI GRIJEŠITE AKO BACATE OVAJ DIO LUBENICE: Koristi se kao lijek ovu bolest! NISTE NI SVJESNI KOLIKO VAM MOŽE POMOĆ

Zdrav život
SVI GRIJEŠITE AKO BACATE OVAJ DIO LUBENICE: Koristi se kao lijek ovu bolest! NISTE NI SVJESNI KOLIKO VAM MOŽE POMOĆ
Da bi iskoristili sva ljekovita svojstva

Sjemenke od lubenice sadrže dragocenu supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih sudova

Iako ljudi nemaju naviku da koriste sjemenke lubenice i pogrešno ih smatraju otpadom, one mogu biti izuzetno blagotvorne za naše tijelo ukoliko se pravilno iskoriste.

Da bi iskoristili sva ljekovita svojstva, sjemenke je potrebno kuhati, samljeti ili ispeći kako bismo došli do dragocijenog sadržaja.

Sjemenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju oboljelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

Čaj od sjemenki lubenice

Čaj od sjemenka lubenice jedan je od najboljih prirodnih ljekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike.

Priprema se tako što se koriste 4 kašike isključivo svježih sjemenki lubenice koje se izdrobe ili isjeckaju u blenderu i kuhaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko nedjelja u istim intervalima dva danakorišćenja sa jednim danom pauze. Sjemenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u tijelu.

Sjemenke od lubenice sadrže dragocjenu supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih sudova, pa povoljno djeluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i a čak pomažu i kod erektilne disfunkcije kod muškaraca.


 

Ne propustite