SKANDAL

OTETA DJECA TANJE SAVIĆ? OGLASILA SE POLICIJA: Stigle prve informacije, PJEVAČICA U SUZAMA

Objavljeno:15.08.2020 - 15:33
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su maloljetni sinovi Tanje Savić, stari 10 i osam godina, zajedno sa ocem napustili teritoriju Srbije 16. aprila ove godine i tom prilikom su na Aerodromu "Nikola Tesla" koristili australijske pasoše.

"Imajući u vidu da nisu koristili putne isprave Republike Srbije, za maljoletna lica koja su strani državljani ne postoji obaveza posjedovanja saglasnosti roditelja prilikom prelaska državne granice", naveo je MUP u saopštenju.

Objašnjava se da, ukoliko maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine putuje sa jednim od roditelja, obaveza posjedovanja ovjerene saglasnosti drugog roditelja ne postoji, ali saglasnost za maloletno lice može tražiti država u koju putuju.

tanja-savic

foto: Instagram

"Takođe, Zakon o graničnoj kontroli u članu 54. propisuje da maloljetni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje sam ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora da posjeduje ovjerenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika", naveo je MUP.

Pjevačica Tanja Savić tvrdi da joj je suprug, s kojim je brak zaključila u Australiji, bez saglasnosti odveo djecu u tu zemlju tokom aprila.

TANJA SAVIĆ DANAS KONAČNO VIDJELA SINOVE, EVO ŠTA SU JOJ REKLI: Kad im je vidjela lice RASPLAKALA SE, ODMAH SE OGLASILA

Tanja Savić je poslije četiri mjeseca ćutanja prijavila svog muža Dušana Jovančevića za otmicu njihovih sinova Maksima i Đorđa. Jovančević bi zbog toga mogao da bude osuđen na novčanu, kao i zatvorsku kaznu, a sada je isplivala još jedna šokantna informacija koja dosad nije bila poznata javnosti.

(blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia