OGLASILA SE SVEKRVA MILICE KOJA JE PRONAĐENA MRTVA, OTKRILA JEZIVU TAJNU: "Sve je počelo kad je Milica imala 12 godina.."

Aktuelno
OGLASILA SE SVEKRVA MILICE KOJA JE PRONAĐENA MRTVA, OTKRILA JEZIVU TAJNU: "Sve je počelo kad je Milica imala 12 godina.."
.

Milica je i ranije znala da nestane kao tog dana

Mislila sam da se neko s nama šali, jer smo tragali za snajom koja je nestala. Nažalost, po papučama smo shvatili da je to ona - priča Nataša Jakovljević, svekrva Milice Jakovljević (20) koja se objesila na njihovom porodičnom imanju u Osipaonici kod Smedereva.

- Otišla sam iza kuće da nahranim ovce. Prilazila sam im s druge strane, jer ovan hoće da me napadne. I tad sam u šumarku vidjela nešto nalik lutki. Uplašila sam se, pozvala sina Jovana, komšiju i supruga Branka i rekla da nam je neko okačio lutku u bagremar.

Milica je nestala 21. jula, a njeno tijelo obješeno o orah pronađeno je šest dana kasnije. Branko i Nataša, roditelji Miličinog supruga Jovana, objašnjavaju koliko im je teško, ali i šta su sve preživjeli jer su se borili za ljubav snaje i sina, s obzirom na njene probleme i to što nije uzimala terapiju.

- Milica je i ranije znala da nestane kao tog dana. Tražili smo je svuda i dobijali smo dojave da je u Požarevcu. Tada smo mislili da je pobjegla ili skočila u Moravu, ali ispostavilo se da je ovdje završila. Kada smo ugledali tijelo, vidjeli smo najprije crnu kosu preko lica, ali kada sam ugledao papuče, sve je postalo jasno. Nakon dolaska policije i završenog uviđaja, sin i ja smo privedeni. Držali su nas odvojeno. Dali smo izjave, a kasnije se utvrdilo da smo govorili istinu. Prošli smo poligrafsko testiranje, a i obdukcijom je ustanovljeno da je u pitanju samoubistvo vješanjem. Uz to, medicinska dokumentacija je potvrdila da je Milica i ranije imala probleme koji su je tjerali na zlo. Ona je bila žena mog sina i majka našeg unučeta, pa sam se sa suprugom borio da joj pomognem. Početkom marta ove godine Nataša joj je spasila život. Tad je Milica pokušala da se ubije skokom sa mosta - ispričao je Branko, a Nataša potvrdila za "Alo".

- Samo je izletjela iz kuće i rekla da ide da napravi neko zlo. Ko bez duše sam išla za njom i stigla je kada se prebacila preko ograde mosta. Tad sam joj rekla da misli na djecu, na mog sina i da, ukoliko skoči, i ja ću za njom. Nekako sam uspjela da je zgrabim, a ona me je ujela pokušavajući da se otrgne. Borila sam se s njom da je spasim. U tom trenutku j naišao prolaznik, a za njim i policajci koje je suprug pozvao u pomoć. Taj čovjek ju je zgrabio, a policajci su je odvezli u bolnicu - kaže Nataša.

Mještani sela Osipaonica i Skobalj kažu za Milicu da je imala skroman život prije udaje, ali i da se priča da je ona navodno bila i žrtva se*sualnog napastvovanja.

- Priča se da je neko Milicu pokušao da napastvuje kada je imala 12 godina i da od tada vuče traume. Navodno je par puta pokušala da digne ruku na sebe. Tuga je to velika, njena majka se skoro porodila i rodila sedmo dijete, a otac se snalazi kako zna i umije - rekli su meštani.

Jovan Jakovljević od trenutka tragedije se ne odvaja od Miličine slike i s njom spava.

- Sinu je najteže, iako smo zbog nje imali probleme, on ne prestaje da je voli čak i sad. Stalno kuka kako mu nema života bez nje - rekla je Jovanova majka Nataša.

Jovan juče nije bio kod kuće, jer je, kako su njegovi roditelji rekli reporterima dnevnih novina "Alo", otišao na pijacu da prodaje lubenice.

(Espreso.rs)

Ne propustite