JEDAN OD OMILJENIH BALKANSKIH GLUMACA OTKRIO ŠTA JE SVE PREDEVERAO Prošao sam pakao, Corona nije bolest, nego sotona!

Aktuelno
JEDAN OD OMILJENIH BALKANSKIH GLUMACA OTKRIO ŠTA JE SVE PREDEVERAO Prošao sam pakao, Corona nije bolest, nego sotona!
.

Naš glumački velikan Emir Hadžihafizbegović opisao je danas za N1 televiziju svoje traumatično iskustvo u borbi sa Covidom-19.

-Prošao sam pakao! Nisam htio da od mog tog Corona džehenema pravim medijsku priču. Sve je znala moja uža porodica i doktori koji su bdjeli nada mnom. Sve se desilo u Mostaru. Hvala Bogu, drugi nalaz mi je negativan, upala pluća se povukla, ali zaista to iskustvo koje sam prošao bilo je čisto istjerivanje đavola. Imam svoju teoriju da Corona nije bolest, nego sotona. To je nevjerovatno šta mi se dešavalo tokom tih 14 dana- ispričao je naš poznati glumac u emisiji Dan uživo.

Emir se još od početka pandemije nalazi u svojoj vikendici u naselju Željuša kod Mostara, gdje se i sklonio kako bi se zaštitio jer kao dijabetičar spada u visokorizičnu skupinu. Iako se izolirao, nosio masku, držao distancu, imao vrlo rijetke kontakte i kretanja, ipak, nije mogao izbjeći neke od odlazaka da završi osnovne potrebe poput plaćanja računa i sl.

-Tražiti genezu gdje se pokupi Corona, to je kao tražiti iglu u plastu sijena. Nakon pozitivnog Covid nalaza bio sam OK, osim što nisam imao osjećaj okusa i mirisa i to je i bio prvi simptom zbog kojeg sam išao na test. U bolnici Južni logor je utvrđeno da sam Covid pozitivan. Nakon ta prva tri dana, kreće teško disanje, suhi kašalj, te 28. jula u Domu zdravlja u Brankovcu je utvrđeno da imam upalu pluća. Preporučeno mi je bilo da legnem u bolnicu, ali sam odbio i odlučio da ostanem u osobnoj samoizolaciji. Ovu neman sam, dakle, preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su bili uz mene – opisao je Hadžihafizbegović.

Posebno se zahvalio dr. Hasanu Čustoviću Gaga, dr. Enveru Zeremu, dr. Seji Mulahasanoviću, dr. Sabini Omić, dr. Maji Ostojić, sestrama i laboratorijskim radnicima Sanji Sesar, Ivani Marić, djevojci Adeliti iz DZ Brankovac.

-To su ljudi koji su bili spiritus movens moga izlječenja. Najkritičniji sam bio u vrijeme Bajrama, 31. jula i 1. augusta. Otežano disanje, visoka temperatura, malaksalost, imao sam osjećaj kao da mi se kosti odvajaju od mesa, stravični bolovi u leđima, mišićima. I kosa me je boljela. Kao da je cijelo tijelo jedna modrica i gdje god se pipne boli. Imao sam u životu tri – četiri teške gripe, ali ovo nema veze sa gripom. Ovo je bio čisti egzorcizam, istjerivanje đavola – kazao je Emir.

Svima onima koji se, kako je rejkao, „hejterski i debilski“ odnose, šprdajući se sa ovom pošasti, poručio je da se uozbilje zbog onih koji nisu dobrog imuniteta.

-Pa, nema majstore neko drugi imunitet kao ti, razmisli o onome koga možeš zaraziti – poručio je Emir Hadžihafizbegović koji se pridržavao terapije koju su mu ljekari propisivali, ali i alternativnih, prirodnih zdravih pripravaka poput medova, ćurekotovog ulja, C, D vitamin, cink, magnezij te je sebi davao injekcije protiv zgrušavanja krvi i primao antibiotike.

-Sve je to iz moje lične kušnje. Dvije stvari moraju biti harmonizirane u borbi s Coronom, a to je slijeđenje inputa ljekara i velika odgovornost, te s druge strane: mora biti zdrava glava. U Coroni se ne smije psihički “čučnuti”, jer se onda bolest multiplicira – savjetovao je Emir Hadžihafizbegović koji se prisjetio da je uz temperaturu od 39,5 gledao “Mr. Beana”, pokušavao i čitati, slušati muziku te smatra da mu je i ta borba protiv depresije pomogla, iako je priznao da je imao i teške trenutke kada je pomišljao da će izgubiti bitku za život.

Još jednom je apelirao na sve da se odgovorno ponašaju i slušaju stručnjake, epidemiologe.

Ne propustite