SVE JE POD VODOM, OLUJA POGODILA OVAJ DIO DRŽAVE: Padala ekstremna kiša, prizori će vas ZAPREPASTITI (FOTO)

Region
SVE JE POD VODOM, OLUJA POGODILA OVAJ DIO DRŽAVE: Padala ekstremna kiša, prizori će vas ZAPREPASTITI (FOTO)
.

Temperatura zraka snizila se za više od 5 stupnjeva, a na pojedinim mjestima palo je ekstremnih 53 litre kiše po kvadratnom metru

Utorak je obalnom području donio nastavak pretežno sunčanog vremena, a tako je bilo i na otocima. Temperature zraka posvuda su prave ljetne, uglavnom od 30 do vrlo vrućih 35 stupnjeva.

No, u ranim poslijepodnevnim satima došlo je do jakog razvoja naoblake u velikom dijelu Dalmatinske zagore, pa je grmljavinskih pljuskova bilo u dijelovima cetinskog kraja i šibenskog zaleđa, piše Dalmacija danas.

Obilniji pljuskovi također su poslijepodne zabilježeni na području Biokova. Lokalno je u vrlo kratko vrijeme palo do desetak litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i intenzivne grmljavine.

Na područjima koje je zahvatila kiša temperatura zraka snizila se za više od 5 stupnjeva u kratko vrijeme.

Za razliku od prethodnih dana, u utorak je bura prestala tako da na moru tijekom dana puše slab do umjeren maestral. Slično vrijeme pratit će nas i sljedećih dana, piše Dalmacija Danas.

U Kistanjama je u manje od sat vremena palo ekstremnih 53 litara kiše po kvadratnom metru što je izazvalo izražene bujice.

f-kistanje-1024

Kako javlja HRT, i sljedećih dana bit će iznadprosječno toplo, ali nestabilno, osobito na sjevernom dijelu Jadrana, a u srijedu i južnije. Uz uglavnom slab vjetar temperatura zraka malo će se mijenjati pa će noći i dalje biti tople, a dani vrući, uz sve manje osvježavajući maestral te pogotovo jugo u petak.

Na kopnu će vrućina sredinom tjedna ponegdje i izostati, ali ne i sparina. Kiša će biti česta, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u srijedu i petak, kad je i najveća vjerojatnost za lokalna olujna nevremena. Valja upozoriti i na ljeti ne baš tako čestu i dugotrajnu mjestimičnu jutarnju maglu, kakva će vjerojatno biti u četvrtak i petak.

(Jutarnji List)

Ne propustite