U Vladi FBiH počeo sastanak posvećen prevenciji širenja Covida-19

Bosna i Hercegovina
U Vladi FBiH počeo sastanak posvećen prevenciji širenja Covida-19
.U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu počeo je radni sastanak koji je sazvao premijer FBiH Fadil Novalić, a posvećen je poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu počeo je radni sastanak koji je sazvao premijer FBiH Fadil Novalić, a posvećen je poduzimanju daljnjih aktivnosti na prevenciji širenja Covida-19

Na sastanak su pozvani premijeri kantona u Federaciji BiH, predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, te čelnici Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je u petak radni sastanak i sa pomoćnikom federalnog ministra zdravstva Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem.

Na sastanku su analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju federalni organi u vezi sa sprečavanjem širenja Covida - 19.

Konstatovano je da je povećan broj oboljelih, te da postoji tendencija rasta, ali je istaknuto da je situacija još uvijek pod kontrolom.

Ocijenjeno je da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade Federacije BiH s vladama kantona, a sve kako bi se poduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka i suzbijanja bolesti izazvane novim koronavirusom. Istaknuto je da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora provođenja sadašnjih mjera.

Ne propustite