OVAJ DETALJ NA SANDUKU ISIDORE BJELICE SVE RASPLAKAO: Mnogo ga je voljela... A SAD (FOTO)

Show
OVAJ DETALJ NA SANDUKU ISIDORE BJELICE SVE RASPLAKAO: Mnogo ga je voljela... A SAD (FOTO)
.

Potresne scene na posljednjem ispraćaju poznate knjževnice.

Spisateljica Isidora Bjelica ispraćena je danas, 8. avgusta, na večni počinak. Sanduk u kapeli bio je gotovo čitav prekriven cvijećem, a na krstu stajao je bijeli šešir - a taj prizor rasplakao je i najhrabrije.

isi1

Foto:E-stock

Nakon ispraćaja za kremaciju, svi su se sjatili oko Isidorinog sina Lava, koji nije prestajao da lije suze za majkom. Porodica i prijatelji su ga grlili, ne bi li ga makar na trenutak utješili i smirili. 

neko1

Foto:Informer.rs

Podsjetimo, Isidora (52) preminula je u sredu, 5. avgusta, nakon dugogodišnje i teške borbe sa opakom bolešću u stanu svojih roditelja u Beogradu. Opelu i ispraćaju na kremaciju prethodila je komemoracija održana u maloj sali Sava Centra.

kovceg4

Foto:Alo.rs

Isidora Bjelica rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu (odsjek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu. Živjela je i radila u Beogradu. Bila je udata za Nebojšu Pajkića s kojim je imala dvoje djece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić. Kao TV autor radila je nekoliko projekata. Njena misija da pomaže drugima vidljiva je i u njenim posljednjim knjigama koje je pisala dok se borila sa bolešću a sa ciljem da pomogne drugima. Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama. Osim toga, autor je više pozorišnih komada i radio drama. Reditelj je filma Dorćol-Menhetn. U pozorištu je režirala Sarajku u Beogradu i komediju svog supruga Nebojše Pajkića, Marhatana. Prevođena je na nekoliko stranih jezika. Bila je kolumnista u više listova.

Novi.ba/Pink.rs

Ne propustite