Foto safari sa divljim konjima: Jedinstvena avantura vodi vas na planinu Cincar gdje živi više od 700 divljih konja!

Aktuelno
Foto safari sa divljim konjima: Jedinstvena avantura vodi vas na planinu Cincar gdje živi više od 700 divljih konja!
-

Foto safari nudi jedinstven doživljaj livanjskog kraja, a tokom ove aktivnosti uživat ćete u prostranstvima planine Cincar na kojima potpuno slobodni žive prelijepi divlji konji.

t0tbp8leasz2wrn8

Izlet počinje u Livnu, a do planine Cincar se vozimo terenskim vozilima. Prva postaja je nevjerovatni vidikovac Drulj, sa kojeg se pogled pruža na Livanjsko i Glamočko polje, planinu Cincar i visoravan Kruge. Zatim vas vodimo do jednog od velikih krda divljih konja, koje može biti odličan motiv za vaše fotografije. Za vrijeme sezone ispaše možemo posjetiti i neka od velikih lokalnih stada ovaca i krava koja se hrane na planini Cincar, gdje se također nalaze ostaci prvih sirana i pastirskih nastambi na ovom području.

t2iiqh2dcbvsvwqh

Po povratku sa planinskog safarija posjetit ćemo izvor rijeke Bistrice i stari most na Dumanu.

Tokom izleta će vas pratiti i animirati lokalni vodiči, a za vrijeme izleta prave se i fotografije koje će gostima biti poslane putem e-maila ili WhatsAppa. Napominjemo da je izlet besplatan za djecu do 10 godina starosti.

Trajanje aktivnosti je 3 do 5 sati, ovisno o lokacijama krda divljih konja. Foto safari sa divljim konjima je dostupan svakog dana u tri dnevna termina i to od: 9:00, 12:00 i 17:30 sati ili po dogovoru sa posjetiteljima.

mnsswgaugmfki4am

Također, kao dodatne opcije, možemo organizirati piknik (25 KM po osobi) ili ručak (40,5 KM po osobi, uključeno 10% popusta na redovnu cijenu) u prirodi tokom foto safarija Razlika je u vrsti hrane koju ćete imati priliku probati, pa tako za piknik služimo livanjski sir, mesnu mezu (kobasice, pršut ili goveđu pečenicu), domaći hljeb, domaću rakiju medovaču, pivo, radler, sokove…. Ukoliko ste baš gladni onda je pravi odabir opcija ručka gdje možete odabrati između roštilja, sača ili pite, a na raspolaganju će vam biti i razna alkoholna i bezalkoholna pića. Napominjemo da piknik ili ručak organiziramo za minimalno 4 osobe.

mvc4rhgrqizmfi1i

Odaberite opciju koja Vam više odgovara i uživajte u najljepšem izletu do sada!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite