STRAVIČNI PRIZORI IZ BEJRUTA NAKON EKSPLOZIJE: Čitav grad u rasulu (VIDEO)

Aktuelno
STRAVIČNI PRIZORI IZ BEJRUTA NAKON EKSPLOZIJE: Čitav grad u rasulu (VIDEO)
.

Guverner Bejruta katastrofu je uporedio sa Hirošimom. Prvo se začuo manji udar, poslije pet minuta su se pojavili crni i bijeli dim. Nakon toga odjeknula je snažna eksplozija i počeo je da kulja crveni dim.

Kako su saopštili meštani na društvenim mrežama, u nekim kućama od eksplozije su popucali prozori, ljudi su osjetili kako se trese tlo, a samo nekoliko sekundi kasnije zvuk jake eksplozije. Čak i kilometrima daleko, polupani su izlozi na prodavnicama u mnogim gradskim kvartovima.

Prema preliminarnim informacijama, ne radi se o terorističkom napadu. Izrael je negirao bilo kakvu povezanost sa eksplozijom. Smatra se da je epicentar eksplozije bilo skladište pirotehnike nadomak luke. Jedna od teorija je da je eksploziju mogao da prouzrokuje sodijum nitrat, konfiskovan na brodu prije godinu dana, a koji se nalazio u skladištu u luci.

2293577-bej-ff

foto: Printscreen

Kako se navodi, povrijeđene su na desetine ljudi. Vozila hitne pomoći odvoze ljude u najbliže bolnice. Libanski ministar zdravlja pozvao je sve bolnice u prestonici da budu u pripravnosti i da zbrinjavaju povrijeđene.

Nekoliko zgrada je urušeno, a strahuje se da ima i zarobljenih među ruševinama.

2293571-w-56253996-ff

foto: Printscreen

Na terenu je više od 30 timova Crvenog krsta.

 

Ne propustite