NOVE RIGOROZNE MJERE ZA KAFIĆE STUPILE ODMAH NA SNAGU: Uvedene ŽESTOKE zabrane!

Region
NOVE RIGOROZNE MJERE ZA KAFIĆE STUPILE ODMAH NA SNAGU: Uvedene ŽESTOKE zabrane!
.

Gradski štab za vanredne situacije u Pančevu donio je danas nove odluke i epidemiološke mere vezane za suzbijanje širenja korona virusa.

Kako piše pančevački portal 013.info Štab je doneo odluku da od danas ugostiteljski objekti na teritoriji tog grada (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke i dr.) čiji rad je ograničen na period od 6 do 23 časa, moraju organizovati rad tako da za jednim stolom ne može sjediti više od 2 osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji maloljetne djece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbjeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mjera.

Na osnovu člana 14. i člana 15. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Sl. glasnik RS" br.15/2016, 68/2020.) i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama ("Sl.glasnik RS" br.87/2018), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, na sastanku održanom 03. avgusta 2020. godine donio je sljedeću odluku:

1. Od ponedeljka 03.08.2020. godine obavezuju se ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke i dr.) čiji rad je ograničen na period od 06:00 do 23:00 časa, da organizuju rad tako da za jednim stolom ne može sjediti više od 2 lica, izuzev ako su u pitanju roditelji maloljetne djece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbjeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mera.

2. Ostaje na snazi obavezno poštovanje mjera i socijalne distance naročito kod prodaje robe i pružanja usluga, u tržnim centrima, prodavnicama, i drugim sličnim objektima kao i na prostoru svih otvorenih i zatvorenih pijaca.

(blic.rs)

Ne propustite