DANAS JE PJEVAČ UMRO, A 30 GODINA U BRAKU JE BIO SA OVOM ŽENOM: "2015. godine je zgrabio za vrat i završio u zatvoru"

Show
DANAS JE PJEVAČ UMRO, A 30 GODINA U BRAKU JE BIO SA OVOM ŽENOM: "2015. godine je zgrabio za vrat i završio u zatvoru"
.

Rajko Dujmić preminuo je danas u 66. godini od posljedica saobraćajne nesreće. Ove godine, inače, obilježio je tri decenije braka sa Snježanom, kojoj se zavjetovao na vječnu ljubav 1990. 

"Bilo je puno žena i puno ljubavi. Ne mogu biti sa nekim samo na osnovu fizičke privlačnosti. Mora da postoji zajedničko srce koje kuca. Imam sina Tina. Njegovom majkom se nisam oženio. Oženio sam se Snježanom sa kojom sam već, hvala Bogu, 20 godina. Teško je trpiti umetnika. I meni je sa mnom teško. I najteže mi je sa sobom da izađem na kraj", rekao je prije 10 godina legendarni frontmen "Novih fosila".

Inače, kriza u njihovom braku dogodila se 2015. godine, kada je Rajko fizički nasrnuo na suprugu.

Policija ga je tada, kako su prenieli mediji, privela jer je suprugu Snježanu zgrabio za vrat i silom je pokušao da je izbaci iz stana dok je bio pijan. Komšije su tada pozvale policiju zbog buke.

"Bili smo zajedno u stanu. Cijeli dan je pio i puštao svoje dvije omiljene pjesme dive Vitni Hjuston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je da plače i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju", izjavila je tada Snježana.

karan-koncert30-230418

foto: Gloria.hr

Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških tejlesnih povreda. Prijetile su mu čak tri godine zatvora. Ipak, zbog tog slučaja Dujmiću je dobio i šest mjeseci uslovno, uz dve godine. Boravak u zatvoru 2015. Rajku je teško pao. Navodno je neprestano bio pod lijekovima, a veselio se samo posjetama svoje supruge koja je dolazila svaki dan.

Hrvatski mužičar je, podsjetimo, zadobio teške povrede glave prošle srijede, 29. jula, u saobraćajnoj nesreći kada je sleteo s puta i ispao iz automobila. Danas je u 66. godini preminuo od posljedica povreda.

Ne propustite