"Dobio sam snimke na kojima Dalida Burzić šmrče kokain, i naručuje ubistvo odvjetnika Faruka Balijagića!"

Aktuelno
"Dobio sam snimke na kojima Dalida Burzić šmrče kokain, i naručuje ubistvo odvjetnika Faruka Balijagića!"
,

Strah je bio i ostat će esencijalni problem bosansko-hercegovačkog društva, strah od posljedica ukoliko se nekada kazala i riječ o nečasnim radnjama tadašnje glavne tužiteljice Sarajevske županije Dalide Burzić. Taj strah najoštrija je kritika društva u kojem živimo i najprecizniji pokazatelj načina vladanja u njemu. Taj strah ujedno je i neodgovornost, jer šutnja VSTV-a BiH, kao krovnog pravosudnog tijela o Dalidinim mutnim poslovima, te „nagrađivanje“ iste pozicijom sudije Suda BiH, omogućila je njihovo razgradnjavanje i stvaranje sudsko -tužiteljsko-policijske mafije od koje Dalida Burzić i njezini poslušnici ubiru izvanredne nelegalne novčane prihode.

(Tekst je preuzet s portala Dnevno.ba, autora Josipa Šimića - Đinđića)

Dalida Burzić nečovjek je, koja je zloupotrebljavajući svoju tužiteljsku poziciju svjesno atakovala na slobodu mnogih nevinih ljudi. Malo je onih koji se usude i riječ kazati o nevaljalim, podlim i nečasnim tužiocima i sudijama u Bosni i Hercegovini, a da zauzvrat ne osjete njihov revanšizam u montiranim optužnicama i montiranim sudskim progonima

Navedeno sam osjetio na svojoj vlastitoj koži, koji sam mjesecima ukazivao na organizirani kriminal i korupciju bivše glavne kantonalne tužiteljice KS Dalide Burzić, danas sudije Suda Bosne i Hercegovine, a zauzvrat sam dobio montiranu optužnicu i sudski progon, da bi nakon tri godine kasnije, točnije dana 10. 06. 2020. godine,  Presudom Općinskog suda u Sarajevu, od svih montiranih optužbi oslobođen bio. Time je postalo jasno, da je cio krivični postupak protiv mene u režiji Tužilaštva Kantona Sarajevo bio čisti revanšizam Dalide Burzić prema meni, zbog mojih javnih članaka o istoj. O oslobađajućoj presudi su izvijestili gotovo svi mediji u BiH.

Ugledni tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić, koji je jedan od najpoznatijih odvjetnika, kako u bivšoj Jugoslaviji, a danas u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i šire, tijekom svoje karijere branio je Fikreta Abdića, još u aferi Agrokomerc, kao i mnoge druge generale pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, ali je branio i generala Ivana Andabaka, koji je u montiranom procesu, tada bio osumnjičen, optužen, pa pravosnažno oslobođen optužbi za atentat na doministra F MUP-a Jozu Leutara. Bio je, ali i ostao žestoki kritičar bosanskohercegovačkog političkog i pravosudnog establišmenta, ukazujući na kriminal, korupciju i teška kaznena djela u samom političkom vrhu SDA stranke, a osobito Dalide Burzić, tadašnje glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koja se nalazila pod kontrolom SDA.

Iako smo o ovome slučaju mnogo pisali, a osobito u člancima pod nazivom: „Ubojstva, atentati i progoni s potpisom Dalide Burzić“ i „Nas ne zanimaš ni ti ni tvoj sin, već sutkinja Adisa Zahiragić“ i drugim člancima, ipak pojavkom novih činjenica i dokaza u odnosu na montirani slučaj odvjetniku Faruku Balijagiću, valja ponovno ukazati, te nove dokaze i činjenice navesti.

Više puta u sudnici i javnim nastupima odvjetnik Balijagić ukazivao je na kriminal i korupciju Dalide Burzić na način, da ista „reketira bivšeg premijera Kantona Sarajevo Dinu Konakovića“. Za montiranje optužnica onima, koji se usude i riječ progovoriti o kriminalno – nemoralnim radnjama Dalide Burzić, ista je koristila narkomane i narko dilere, odnosno sarajevsku narko mafiju, koja drma i vlada na području Kantona Sarajevo.

To je pak osobna vojska Dalide Burzić, koju ista koristi za osobne i prljave potrebe i danas, a zauzvrat isti dobivaju amnestiju od krivičnog progona, dok su se njihovi, ne tako tanki dosjei, godinama „kiselili“ u tužiteljskoj ladici Dalide Burzić.

Paradržavne strukture već su tri puta pokušale izvršiti atentat na odvjetnika Faruka Balijagića: Prvi put još 1999. godine, nakon čega je zrakoplovom SAD-a uspio pobjeći u njihovu vojnu bazu blizu Frankfurta. Drugi put su ga pokušali ubiti 2011. godine, u bombaško – mitralješkom napadu na njegovu kuću, a treći put u veljači 2015. godine, kada je eksplozivnom napravom raznesen odvjetnički ured Faruka Balijagića u Tuzli iz kojeg je sa svojim sinom Adom izašao svega pet minuta ranije prije detonacije. O snazi postavljene bombe najbolje govori činjenica, da je njenom detonacijom ozbiljno oštećena čitava zgrada u kojoj se nalazi, a ulazna blindirana vrata, teška tonu i pol odletjela su kao komad kartona. Odvjetnik Balijagić Faruk pobjegao je u Hrvatsku, da spasi živu glavi, jer je nesporno, a što ćemo citirajući presretene razgovore i transkripte između narkomafije i inspektora MUP-a KS, koje je unajmila Dalida Burzić, trebao biti smaknut, a osobito onog trenutka, kada je progovorio o kriminalu i korupciju pravosudnog establišmenta, odnosno Dalide Burzić, čije kormilo drži Stranka Demokratske Akcije.

Tako sam ovih dana, iz OSA-e dobio važan presretnuti razgovor koji se dogodio dana   03. 09. 2015. godine u 16:23 sata, evidentiran je razgovor 15448, Rijeka 2, prema kojemu razgovoru, upravo glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić unajmila narkomana i narko dilera Nebojšu Glavaša, za neke veoma prljave stvari, da „nekoga“ likvidira, (op.a, Faruka Balijagića), a da mu je zauzvart obećala, da neće ići u zatvor i svašta nešta.

Nakon što su propali svi pokušaji njegova ubojstva, organizirano je Balijagićevo uhićenje, baš kao i u mome slučaju, kada me nisu spriječile ni prijetnje, ucjene i svakovrsna zastrašivanja, da prestanem pisati o kriminalu Dalide Burzić, na koncu, organizirano je moje uhićenje od strane onih ljudi, koji su bili meta mojih javnih kolumni. Dakle, uhitili su me i pritvorili oni, koji su bili na udaru mojih javnih članak, a osobito Dalida Burzić, koja se nalazi na udaru mojih članaka od ožujka 2017. godine pa sve do danas u kojima opisujem njezine kriminalne i promiskuitetne radnje. Zar nije tako providno, kao u slučaju „Balijagić“ i „Šimić“, da je uhićenje u oba slučaja organizirala Dalida Burzić, glavna tužiteljica Kantona Sarajevo, koja je bila na udaru naših javnih kolumni.

Onog momenta, kada je odvjetnik Faruk Balijagić progovorio o kriminalu Dalide Burzić, postao je predmet obrade i istrage Tužiteljstva Kantona Sarajevo i Dalide Burzić. S druge strane, onog momenta, kada je Josip Šimić progovorio o kriminalu Dalide Burzić našao se na radaru, uhićenju i pritvaranju od strane Dalide Burzić. „S treće strane“, onog momenta, kada je i Arijana Memić, sestra brutalno ubijenog Dženana Memića, putem društvene mreže Facebook na stranici „Pravda za Dženana Memića“ oglašavala sadržaje, koji ukazuju na kriminal i nezakonitosti Dalide Burzić, „ekspresno“ je i protiv nje israga otvorena i ista u svojstvu osumnjičene saslušavana.

Iz ovoga nazire se samo jedan zaključak, da se radilo o klasičnom zastrašivanju, u kojem jedna pravosudna djelatnica – pravosudna pandemija Dalida Burzić na najgori mogući način zloupotrebljava svoj položaj u obračunu sa svojim neistomišljenicima i onima koji ukazuju na kriminal iste Burzić Dalide.

O kriminalu i korupciji u pravosuđu BiH i nepravilnostima nositelja pravosudnih djelatnika nikada prestati neću pisati. Oni zavrjeđuju javnu kritiku, kao i javnu kritiku njihova ponašanja u privatnom životu van pravosudne institucije.

No, posljedice Dalidinog upravljanja Sarajevskim tužiteljstvom, za koje je tada imala političku podršku vrha stranki SDA i SBB-a, popravljat će se desetljećima, no nažalost, za mnoge građane popravke više ne vrijede, jer su im zbog Dalidinog neljudskog, nemoralnog i neprofesionalnog ponašanja zauvijek uništeni sloboda, zdravlje i životi. Paradoksalno je to, da je manji problem to, što je Dalida Burzić uništila pravosudni aparat Sarajevske županije od činjenice, da je zbog novca svjesno atakovala na slobodu pojedinih građana, suspendirajući vladavinu prava i zakona, prisiljavajući i navodeći osumnjičene u krivičnom postupku da daju lažne iskaze, pritom obećavajući osumnjičenim novac i amnestiju od krivičnog progona, tražeći od istih da obave neke veoma prljave stvari za Dalidu Burzić, što proizlazi iz snimljenih razgovora.

Zvuči morbidno, ali istinito! Svete knjige kažu da “ništa nije tajno što se ne bi doznalo i skriveno što se ne bi otkrilo. Što je šapnuto drugom na uho odjekivat će po trgovima, što je skriveno u kući, iznijet će se na krov kuće da svi vide”!

Tako sam ovih dana dobio snimak, koji potiče iz stana Behdžeta Mutevelića na kojemu se jasno vidi Dalida Burzić, te još dvije osobe, kako šmrču kokain. „Vidljivo je to, kada ista dođe na posao sa proširenim zjenicama poput maslina“ – reći će izvor iz Suda BiH. Dokaz njezine dopingiranosti, pored snimka kojeg posjedujem, preporučit ću da pogledate snimak, koji imate u sklopu teksta na kojemu se Dalida Burzić u toku ročišta konstantno smije na svaku riječ, i to u sudnici koja mora biti odraz ozbiljnosti i dostojanstva. Niti jedan ozbiljan sudija neće se smijati u toku glavnog pretresa ili ročišta iz razloga što predstavlja instituciju, i što mora biti odraz ozbiljnosti i primjernog ponašanja kako nalažu odredbe ZKP-a!

Zbog ogromnog nepovjerenja javnosti u bh. pravosudne strukture, i s obzirom na činjenicu, da je nezavisni stručnjak Europske unije, njemački sudija. R. Priebe u svome Izvještaju za bh. pravosuđe konstatirao, da „nema borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije”, to ću stoga navedene snimke podijeliti za predstavnicima Međunarodne zajednice u BiH, OHR-om, te članicama Vijeća za provedbu mira u BiH!

(Tekst je preuzet s portala Dnevno.ba, autora Josipa Šimića - Đinđića)

Ne propustite