Krenula je u Hrvatsku, a završila u Neumu: "Šuti kakva korona, plivaj i uživaj"

Aktuelno
Krenula je u Hrvatsku, a završila u Neumu: "Šuti kakva korona, plivaj i uživaj"
,

Šut', bolan, kakva korona, plivaj i uživaj. To su Gordani Komljen iz Kikinde poručili domaćini kad je početkom jula došla u Neumu.

Po onoj narodnoj "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", u Neumu nema gdje peškir da se postavi i zauzme prazna ležaljka.

Ovako ljetovanje u ovom mjestu opisuje sagovornica portala Gradski.online.

- Prvobitno sam sa kćerkama namjeravala ljetovati u Hrvatskoj, ali sam neočekivano završila u Neumu. I nisam se pokajala. U Trebinju sam odlučila otići u Neum, koji je od tog grada udaljen stotinak kilometara. Apartmanski smeštaj sam pronašla na Bookingu, rekla je ova Kikinđanka.

Za ovaj tip smještaja, cijene se kreću od 40 eura, pa naviše, dok je hotelski smještaj daleko skuplji.

- Od Trebinja do Neuma, potrebno je oko dva sata vožnje, putem koji vodi ka Stocu, pa dalje ka Neumu. Na ovoj dionici, preko Svitave izvode se radovi, pa je putovanje sporije, navodi ona i nastavlja:

- Cijene u restoranima i kafićima su iste kao u drugim gradovima BiH, a daleko su povoljnije nego na hrvatskom primorju. Cijene ležaljki i suncobrana na plažama su 3 eura ili 6 KM. U odnosu na letovališta u Hrvatskoj, Neum je solidna alternativa zbog pristupačnih cijena smeštaja, hrana i piće.

Kaže da noćni život nije adut ovog mjesta jer se nakon ponoći, uglavnom svi kafići zatvaraju.

- Primjetila sam da skoro niko ne nosi maske u restoranima. Dojam je da se u Neumu nitko preterano ne nervira zbog korone. Mještane, ali ni goste to jednostavno ne zanima, rekla je Gordana.

Ne propustite