BIH NIJE MOJA DRŽAVA IAKO SAM NJEN PREDJSEDNIK! Šotantna IZJAVA Milorada DODIKA koji nastavlja po starom

Aktuelno
BIH NIJE MOJA DRŽAVA IAKO SAM NJEN PREDJSEDNIK! Šotantna IZJAVA Milorada DODIKA koji nastavlja po starom
.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je sinoć da je ostanak Republike Srpske (RS) u BiH "najpogrešnija odluka međunarodne zajednice u posljednje vrijeme", i da vjeruje kako taj entitet neće ostati dio te države.

Gostujući na TV Pink, Dodik je ocijenio da se u regionu "rat nastavlja političkim sredstvima" u mnogim aspektima, te da je međunarodna zajednica odluke u BiH donosila na osnovu "lažnih predstava i stereotipa" o srpskom narodu.

"BiH nije moja matična država, moja matična država je Srbija... Ja se ne osejćam sretno što se nalazim u BiH, a član sam Predsjedništva BiH", rekao je Dodik.

Komentarišući kritike povodom nedavne izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Trebinje "najlepši srpski grad", Dodik je rekao da taj grad "jeste i da će ostati srpski grad".

bilbord-trebinje-najljepsi-srpski-grad

"Trebinje treba da bude široko i otvoreno za sve nacionalnosti... ali su 95 odsto stanovnici Trebinja Srbi. Muslimani su napravili tu priču kako (Vučić) nema pravo da komentariše", rekao je Dodik.

On je ocijenio i da je od ekonomske pomoći i izgradnje aerodroma u tom kraju, koje je najavio Vučić, važniji "osjećaj običnih ljudi da je Srbija tu", kao i da su predstavnici Hrvata i Bošnjaka protiv tih projekata zato što bi to značilo "ekonomsko jačanje tog kraja".

Govoreći o napisima u pojedinim medijima da su u nedavne demonstracije u Srbiji umiješani Rusi, Dodik je rekao da su u pitanju "lažne vijesti" koje se plasiraju.

dodik-vucic

Dodao je i da smatra da Srbija neće prihvatiti nezavisnost Kosova, a da reviziju Rezolucije UN 1244 ni pod kojim uslovima ne bi prihvatile ni Rusija ni Kina, "jer se zalažu za poštovanje međunarodnog prava".

"Ako neko dođe u poziciju da bez volje Srbije (Kosovo) proglasi nezavisnim, zašto se na (RS) ne bi primjenjivala ista pravila", rekao je Dodik.

Ne propustite