U Brčkom od ponedjeljka zabrana svih javnih okupljanja

Bosna i Hercegovina
U Brčkom od ponedjeljka zabrana svih javnih okupljanja
.

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH izdao je naredbu kojom se od ponedjeljka, 20. srpnja, zabranjuju sva javna okupljanja na području Distrikta.

Od sljedećeg ponedjeljka također se zabranjuje organiziranje svečanosti i proslava u ugostiteljskim objektima na području Brčkog, a svim organizatorima skupova i okupljanja zakazanih u periodu do 20. srpnja sugerira se da ih otkažu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

"Ako organizatori ne postupe u skladu s navedenom naredbom dužni su Stožeru za zaštitu i spašavanje Distrikta dostaviti spiskove svih sudionika okupljanja, radi kasnijeg provođenja mjera u vezi s ispitivanjem epidemiološke situacije na području Brčkog", ističu iz Vlade.

Gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost na području Brčko distrikta BiH nalaže se da svoj rad organiziraju na način da osiguraju fizičku udaljenost u ugostiteljskim objektima na način da za jednim stolom ne mogu sjediti više od dvije osobe, osim ako su u pitanju roditelji i maloljetna djeca ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Navedenim gospodarskim subjektima također se nalaže da ograničenje ukupnog broja osoba u ugostiteljskim objektima organiziraju na način da je pri ulasku u objekt vidno istaknuta brojčana oznaka koja predstavlja ukupan broj osoba (gosti i zaposleni u objektu) koje mogu biti u objektu u isto vrijeme, a koji se dobije na način da se površina objekta na kojoj se pruža ugostiteljska usluga podjeli sa 2,5.

Navodi se također kako udaljenost glazbenika i izvođača od osoba u ugostiteljskom objektu mora biti u razmaku od četiri metra, a razmak između glazbenika i izvođača dva metra.

"Zadužuje se Kancelarija gradonačelnika - Inspektorat da započne s pojačanim kontrolama poštovanja mjera i naredbi Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH u ugostiteljskim i trgovinskim objektima i to na način da kontrolu vrše najmanje dva puta tijekom jednog dana istog objekta", ističu iz Vlade Distrikta.

Navedeni Stožer također je izdao naredbu da se zaključenje braka na području Brčkog vrši isključivo u službenim prostorijama Vlade Brčko distrikta BiH, a ceremoniji zaključenja braka, shodno površini prostorije, može prisustvovati ograničen broj ljudi uz pridržavanje mjera i preporuka ovog Stožera u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

Ove naredbe stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju.

Ne propustite