UVODE NOVU MJERU, SUTRA STUPA NA SNAGU: Ovo će biti ZABRANJENO, STIGLA NOVA VIJEST!

Objavljeno:16.07.2020 - 13:50
A A A Times Arial

Na jučerašnjoj sjednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, donijete su najnovije odluke u vezi sa spriječavanjem širenja korona virusa.

Mjere se odnose na cijelu teritoriju Republike Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Nove mjere:

- Zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 ljudi

- Za vrijeme boravka na javnim mjestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra

- Maske su obavezne u svim zatvorenim prostorima na teritoriji cijele Srbije

- Maske su obavezne i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbijediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično

maska-hirurska-covid-korona

- Preporučuje se nošenje maske na svim ostalim javnim mjestima na otvorenom prostoru, čak i kada je moguće obezbijediti rastojanje

- Sve mjere koje su usvojene na današnjoj sjednici Kriznog štaba, važiće od petka, 17. jula.

- Maske bi trebalo da nose i djeca, a kako je danas objasnila epidemilog dr Darija Kisić Tepavčević što se tiče starosne granice, odnosno uzrasta djece, "ne postoji nijedan uzrast koji je bezbjedan".

"Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosil zaštitnu masku takva mjera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način spriječavamo epidemiološki rizične kontakte i spriječavamo širenje korona virusa", navodi se u saopštenju Vlade Srbije povodom usvajanja novih mjera.

Izvor: Blic.rs

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!