Ćulum: Politika me ne zanima

Bosna i Hercegovina
Ćulum: Politika me ne zanima
.

Novi direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Darko Ćulum, kojeg je Vijeće ministara BiH jučer imenovalo za čelnika ove policijske agencije, rekao je za "Dnevni avaz" da će se, prije svega, truditi da radi odgovorno i korektno.

Saga oko njegovog imenovanje, kako je kazao, trajala je skoro godinu. Na ovu poziciju predložio ga je nakon okončanog konkursa bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, kojem je Ćulum jučer i zahvalio.

Ćulum iza sebe ima bogato policijsko iskustvo. Više od 30 godina je u policiji.

- Radit ću odgovorno i korektno. Trudit ću se da radim u interesu svih građana BiH, kao što sam radio i do sada u svojoj policijskoj karijeri - rekao je Ćulum.

Govoreći o tome da se skoro svako imenovanje policijskog čelnika veže za pojedinu političku opciju, što je bio ranije slučaj, Ćulum je rekao da je on profesionalac.

- Mene politika ne zanima. Ja ću raditi odgovorno po zakonima, kao i do sada što sam radio. To sam radio tako 32 godine svog policijskog staža - kaže Ćulum.

Ističe da se raduje saradnji s ostalim policijskim agencijama.

- Sa svima već imam dobru saradnju, a nastojat ću tamo gdje nije blla dobra da što i poboljšam, istakao je Ćulum u intervjuu za "Avaz".

Ne propustite