"U SRBIJI POLICIJA BIJE LJUDE" CIJELI SVIJET OSUDIO OVAJ POSTUPAK: Status Istoka Pavlovića digao Srbiju na noge

Region
"U SRBIJI POLICIJA BIJE LJUDE" CIJELI SVIJET OSUDIO OVAJ POSTUPAK: Status Istoka Pavlovića digao Srbiju na noge
.

Protesti u Beogradu ne jenjavaju već 7 dana, a danas se oglasio poznati bloger Istok Pavlović sa porukom za cijelu Srbiju.

Osvrnuo se na cijelu situaciju i iznio stav koji ima prema srpskoj policiji i načinu ophođenja prema ljudima. Istakao je da cijeli svijet Srbiju vrednuje po trenutnom stanju. Oni što nisu znali gdje se nalazi Srbija, sad znaju da u Srbiji policija bije ljude.

istok

Njegov status prenosimo u potpunosti:

Ceo svet šeruje snimke i objave iz Beograda, kako policija bilje ljude. Malopre je objavila @lelepons koja ima 40 miliona pratilaca na Instagramu (pogledajte njen stori)… objavljuju američki sportisti, reperi, koji sve zajedno imaju stotine miliona pratilaca.

Izuzetno glup potez aktuelnih vlasti. Jer, upravo su dobili 75% parlamenta na izborima, dakle mogli su potpuno opušteno da puste da građani protestuju do mile volje, bez ijednog jedinog policajca na ulici.

Mogli su da kažu “mi smo na izborima dobili najveću podršku koju trenutno ima neka stranka u Evropi u svojoj državi, a bune se ovi što nisu uspeli da pređu čak ni smanjeni cenzus od 3% koji smo im udelili kao milostinju”, i ceo svet bi rekao “jeste, stvarno, u pravu je čovek, ovi izgubili potpuno fer izbore pa se sad ljute”.

Umesto toga oni puste policiju da bije, nesvesni da danas postoji nešto što se zove KOLEKTIVNA EMPATIJA na društvenim mrežama. Jer danas, kad policija krene da bije bilo koga bilo gde - nema veze da li je to Amerika, Srbija ili Burkina Faso - u roku od odmah ti klipovi postanu globalno viralni i dobiješ svoj hashtag poput #serbianlivesmatter.

Globalne društvene mreže su trenutno najveći i daleko najjači medij na svetu, i ne može ih niko kontrolisati.

Stoga, savet za aktuelne vlasti je da sklone ovu policiju, jer u celom svetu brendiraju nas kao naciju u izuzetno negativnom svetlu (kao da nam nije bilo dovoljno Đokovićevo antivakcinašenje i šamanizam), a sem toga promovišu sami sebe kao lošu vlast.

Ljudi koji do juče pojma nisu imali ni da pokažu Srbiju na mapi - sad svi oni znaju da u toj Srbiji policija bije ljude na ulici.

Ne može to više da se radi - danas kad svi imaju telefone sa dobrim kamerama, Instagram storije, lajvove. Moglo je u vreme Slobe, jer kad policajac izpendreka nekog taj je mogao da priča i pokazuje modrice samo u svom krugu prijatelja.

Toliko.

Novi.ba

Ne propustite