STIGLE NOVE MJERE, NAJOŠTRIJE DO SADA: Ova grad poslao hitno saopštenje, evo kada stupa na snagu!

Region
STIGLE NOVE MJERE, NAJOŠTRIJE DO SADA: Ova grad poslao hitno saopštenje, evo kada stupa na snagu!
.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša donio je 21 preventivnu mjeru u borbi protiv virusa korona, koje od danas stupaju na snagu-, 

Odnose se na obavezno korištenje maski u zatvorenim prostorijama, ograničavanje okupljanja do 20 ljudi, te na zabranu rada spa i velnes centara.

korona

Svako je u obavezi i da drži fizičku distancu od dva metra, a u prodavnicama i na bazenima dozvoljen je boravak jedne osobe na četiri kvadratna metra, dok je zabranjen rad zatvorenih bazena, osim u svrhu treninga sportista, pri čemu je takođe ograničen njihov broj.

Kako je navedeno u naredbi niškog Štaba, na prodajnim, ugostiteljskim i drugim objektima i površinama gdje je broj korisnika ograničen, obavezno je da informacija o površini i maksimalnom broju istovremenih korisnika bude istaknuta i jasno uočljiva na ulazu.

Takođe, skraćuje se radno vrijeme ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a rad kozmetičkih i frizerskih salona, salona ljepote, fitnes centara i teretana obavezno je organizovati u skladu sa mjerama zaštite.

U naredbi je navedeno i da će za svaki prekršaj, biti zabranjen rad ugostiteljskih, prodajnih i drugih objekata, na sedam dana.

Dodaje se da će se o sprovođenju mjera starati komunalna policija, inspekcijski i drugi zakonom zaduženi organi.

Novi.ba/Srbijadanas

SKROZ BLOKIRANA GRANICA, SVI PUTNICI VRAĆENI NAZAD: Izbio haos, OVO NIKO NIJE ZNAO

Broj jedan za region - Novi.ba. Vaš izvor informacija.


 

Ne propustite